ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Ντροπή το καθεστώς κράτησης και διωγμού των μεταναστών

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Κώστα Καζάκο

Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2008

Associated Press

Εξαθλίωση, φυλάκιση, απέλαση. Αυτές είναι οι «επιλογές» που προσφέρει στους μετανάστες και πρόσφυγες η πολιτική που εφαρμόζεται
Περιοδεία στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στο Ελληνικό πραγματοποίησε χτες το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Καζάκο, βουλευτή του Κόμματος. Εκεί, διαπιστώθηκαν για ακόμα μία φορά οι άθλιες συνθήκες κράτησης ανθρώπων που δε θα έπρεπε να είναι φυλακισμένοι, καθώς δε διέπραξαν κανένα έγκλημα. Να θυμίσουμε ότι πριν από μια βδομάδα το ΚΚΕ είχε βρεθεί ξανά στο συγκεκριμένο Κέντρο.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ ενημερώθηκε σχετικά με κάποιες περιπτώσεις μεταναστών και προσφύγων - Μπαγκλαντέζοι και Σομαλοί -, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Οπως εξήγησε η Μελίνα Σιούλη, στέλεχος της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ: «Εντοπίσαμε το γεγονός ότι 19 άνθρωποι κρατούνταν, παρά το ότι θα έπρεπε να έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Ηταν αδύνατη, δηλαδή η απέλασή τους και θα έπρεπε οι ίδιοι να έχουν αφεθεί. Κάτω από την παρέμβασή μας και πιέσεις έχουν αφεθεί οι 18».

Ο Κ. Καζάκος ανέδειξε την πολιτική διάσταση του ζητήματος, λέγοντας ότι η κράτηση των μεταναστών, οι συλλήψεις και οι διωγμοί τους δεν είναι κυρίως θέμα της Αστυνομίας, αλλά της αντιμεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται. Ξεκαθαρίστηκε, ακόμα, ότι το ΚΚΕ παλεύει συνολικά και αξιοποιώντας όλες τις μορφές δράσης και παρέμβασης ενάντια σε αυτή την πολιτική που θέλει τους μετανάστες παράνομους για να τους «ξεζουμίζει».

«Υπάρχει μια αθλιότητα και δεν επιτρέπεται από τη χώρα μας που έχει στείλει στο εξωτερικό χιλιάδες ως μετανάστες να μεταχειρίζεται αυτούς τους ανθρώπους σαν ζώα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ μετά την περιοδεία. «Πολλοί από αυτούς προτιμούν να είναι στα κρατητήρια και να σιτίζονται και να κοιμούνται από το να είναι στην Ομόνοια, στο Μεταξουργείο κ.α.! Είναι πολιτικό το θέμα. Να ληφθούν μέτρα για την υποδοχή και τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων. Εχουμε ένα σύστημα, που τους εκμεταλλεύεται και έχουν βγάλει αμύθητα κέρδη από αυτούς. Είναι ντροπή να συνεχίζεται αυτό το καθεστώς», υπογράμμισε.