ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή έξι βουλευτές του ΚΚΕ με αφορμή την αποκάλυψη του «Ρ» για την κατασκευή σταθμών διοδίων στον Αγιο Στέφανο

Πέμπτη 4 Δεκέμβρη 2008

Από κινητοποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σύνθημα την κατάργηση όλων των διοδίων
Στη Βουλή έφερε το ΚΚΕ την αποκάλυψη του «Ρ» για τα σχέδια δημιουργίας νέων σταθμών διοδίων στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Αγίου Στεφάνου. Οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Καζάκος, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Αντώνης Σκυλλάκος, με Ερώτηση που κατέθεσαν και απευθύνεται στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, επισημαίνουν:

«Η αντιλαϊκή πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία κινείται στα ίδια πλαίσια της πολιτικής που ακολουθούσαν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, έχει σαν στόχο την ολοένα μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας, που καλείται να πληρώσει την όποια κρίση του συστήματος.

Η ακρίβεια μεγαλώνει με εκρηκτικούς ρυθμούς, καθώς οι τιμές αυξάνονται σε μια σειρά προϊόντα και υπηρεσίες πλατιάς κατανάλωσης. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και τα διόδια, τα οποία τη φετινή χρονιά αυξήθηκαν υπέρογκα επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον προϋπολογισμό της λαϊκής οικογένειας. Πράγμα που γίνεται ακόμα πιο προκλητικό από το γεγονός ότι ήδη ετοιμάζεται η επιβολή και νέων διοδίων στην είσοδο - έξοδο πολλών περιοχών.

Σ' αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται τα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ να δημιουργήσει νέα διόδια στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Αγίου Στεφάνου και στην είσοδο και την έξοδο της Εθνικής οδού.

Η υλοποίηση αυτών των σχεδίων - τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων και των κατοίκων των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν ήδη πληρώσει "χρυσά" τα μεγάλα έργα, που γίνονται με χρήματα του ελληνικού λαού, μέσα από την άγρια φορολογία που υφίσταται».

Τέλος, Ερωτούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ: