Στερνό «αντίο» στον σ. Σταμάτη Καραντάνη

Κηδεύτηκε, χτες το μεσημέρι, με πολιτική κηδεία

Παρασκευή 5 Δεκέμβρη 2008

Πλήθος σύντροφοι και φίλοι που έτυχε να τον γνωρίσουν και να συναντηθούν μαζί του στους καθημερινούς αγώνες, αποχαιρέτησαν, μαζί με τους οικείους του, τον σ. Σταμάτη Καραντάνη στο τελευταίο, χωρίς γυρισμό, ταξίδι του. Ηταν εκεί, μαζί με όλους τους άλλους, σύντροφοί του από την ΚΟ του «Ριζοσπάστη», από το εκδοτικό της «Σύγχρονης Εποχής» και την ΚΟΜΕΠ και στελέχη του Κόμματος, ανάμεσά τους η σ. Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος Ν. Καραθανασόπουλος, κ.ά.

Ο σύντροφος Σταμάτης Καραντάνης, που «έφυγε» τα ξημερώματα της Τετάρτης 3.12.08, «πορεύτηκε» στην τελευταία του κατοικία στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου (Ν. Φιλαδέλφεια) με την κόκκινη σημαία του Κόμματος να σκεπάζει το φέρετρό του, παίρνοντας μαζί του τον αγαπημένο, καθημερινό σύντροφό του, τον «Ριζοσπάστη», στον οποίο πρόσφερε τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς, από το 1978, όταν συνταξιοδοτήθηκε και για πολλά χρόνια, όσο το επέτρεπε η υγεία του.

Το ύστατο «χαίρε», στην πολιτική κηδεία του, απηύθυνε, εκ μέρους του «Ριζοσπάστη», ο σ. Γ. Ζαγγανάς, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής, ο οποίος αναφέρθηκε, συνοπτικά, στην πλούσια διαδρομή και δράση του Σταμάτη Καραντάνη, για να καταλήξει:

Σύντροφε Σταμάτη, με την ανιδιοτελή, ολόψυχη προσφορά σου στο Κόμμα και στον «Ριζοσπάστη», πιστός στις αρχές και στα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού, έβαλες το δικό σου πετραδάκι, όπως χιλιάδες και χιλιάδες ακόμα αγωνιστές - κομμουνιστές, για να οικοδομήσουμε αύριο τη σοσιαλιστική κοινωνία που ονειρεύτηκες και πάλεψες για να έρθει μια ώρα νωρίτερα. Εμείς οι σύντροφοί σου στο «Ριζοσπάστη» θα κρατάμε ζωντανή τη μνήμη σου, θα θυμόμαστε και θα τιμάμε τη σεμνή παρουσία σου στους κοινούς μας αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε αυτόν τον ωραίο αγώνα μέσα από τις γραμμές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Τον ύστατο αποχαιρετισμό έστειλαν στο σύντροφο Σταμάτη Καραντάνη οι σύντροφοί του αντιστασιακοί από το Παράρτημα Ν. Φιλαδέλφειας της ΠΕΑΕΑ.