ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ «ΚΑΤΣΙΚΗ»
Καμιά δέσμευση για δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας

Μαζική διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Απασχόλησης

Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο υπουργείο Απασχόλησης
«Λεφτά για τους εργαζόμενους δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο για τις τράπεζες». Αυτό κατήγγειλαν σε όλους τους τόνους, έξω από το υπουργείο Απασχόλησης (Πειραιώς), οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Κατσίκης Γ. Κεραμοποιία ΑΕ», στο Αγρίνιο, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη, ενώ πριν από λίγες μέρες η εργοδοσία σταμάτησε και την παραγωγή. Ξεκαθάρισαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων (περιφρουρούν ήδη τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου), για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι έφτασαν με πούλμαν στην Αθήνα και συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Απασχόλησης. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου Τ. Πατούλας και ο Θ. Κούτρας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, οι οποίοι συμμετείχαν και στη συνάντηση με την υφυπουργό Απασχόλησης Σ. Καλατζάκου, που για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε προκλητική. Αρνήθηκε ουσιαστικά να δεσμευτεί στο αίτημα των εργαζομένων για άμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση (δυο μισθούς και δώρο Χριστουγέννων), καθώς αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αφού είναι για πάνω από τρεις μήνες απλήρωτοι.

Να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να συγκρουστούν μ' αυτήν την αντεργατική πολιτική, κάλεσε τους εργαζόμενους ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης, μετά το τέλος της συνάντησης. Ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου Κ. Ζαμπάρας ενημέρωσε ότι οι εργαζόμενοι στη γενική τους συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη θα αποφασίσουν τα παραπέρα αγωνιστικά τους βήματα.