ΚΚΕ - ΚΝΕ
Μαχητική και οργανωμένη συνέχεια

Σήμερα οι συγκεντρώσεις - πορείες σε πολλές πόλεις

Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2008

Σε συνέχιση του αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας καλούν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, που προχωρούν σήμερα στη διοργάνωση συγκεντρώσεων - πορειών σε πολλές πόλεις της χώρας, προκειμένου να φτάσει πλατιά στο λαό το κάλεσμα σε μαχητικό και οργανωμένο αγώνα με σύνθημα: Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή.

Με όπλο την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τελευταίες εξελίξεις, με αφορμή τις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του 15χρονου, οι κομμουνιστές «οργώνουν» τις πόλεις, περνούν από κάθε γειτονιά. Για να γίνει η οργή των εργαζομένων και της νεολαίας οργανωμένος αγώνας. Να αψηφήσει ο λαός και η νεολαία την εντεινόμενη καταστολή και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να σπείρει η κυρίαρχη πολιτική. Απευθύνουν πλατιά το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ, το «μαχητικό κάλεσμα συνέχισης και έντασης των λαϊκών και νεολαιίστικων αγώνων που είναι σε εξέλιξη όλους τους τελευταίους μήνες και οι οποίοι πρέπει να κλιμακωθούν, ώστε να αποκρουστεί η νέα επίθεση λόγω της οικονομικής κρίσης και του εντεινόμενου κρατικού αυταρχισμού. Το ΚΚΕ επισημαίνει: Καμία αναστολή στην αγωνιστική λαϊκή δράση και κινητοποίηση, στην οργάνωση και υψηλή περιφρούρηση των αγώνων, στην ανάπτυξη ανεβασμένων μορφών πάλης μέσα από συλλογικές διαδικασίες με λαϊκή συμμετοχή και ανεβασμένο αίσθημα αγωνιστικής ευθύνης».

Ακόμα, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, με σύνθημα «για μόρφωση, δουλειά, ζωή, αγώνας - ρήξη - ανατροπή», σήμερα το πρωί, «οργώνουν» τις γειτονιές της Ελλάδας, εξορμώντας πλατιά σε λαϊκές αγορές, σούπερ μάρκετ, εμπορικούς δρόμους και αλλού.

Συγκεντρώσεις - πορείες σε πολλές πόλεις

Στο σχετικό της κάλεσμα, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η καλύτερη απάντηση στις αντιλαϊκές πολιτικές των αστικών κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στο στήριγμα της αστικής τάξης ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΕ, στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και στους κουκουλοφόρους τους είναι εργάτες, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές να συνεχίσουμε αποφασιστικά και οργανωμένα. Με τη γραμμή ΑΓΩΝΑΣ, ΡΗΞΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ».

«Μόνο ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, μαχητικό, που συγκρούεται με τη γενική πολιτική γραμμή της πλουτοκρατίας, αποτελεί απάντηση στην εργοδοσία και την κρατική τρομοκρατία, ανοίγοντας ταυτόχρονα δρόμο με προοπτική. Πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η ενίσχυση και η συμπαράταξη με το ΚΚΕ παντού. Με ισχυρό ΚΚΕ οργανώνουμε την αντεπίθεση του λαού και της νεολαίας για μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και την πλουτοκρατία, μοναδική ελπίδα και εγγύηση για γνήσια λαϊκή εξουσία», υπογραμμίζεται στο κάλεσμα της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στην Αθήνα προγραμματίζονται κινητοποιήσεις σε:

Ακόμα, η ΚΝΕ προγραμματίζει συγκεντρώσεις σε:

Πειραιά, 6 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΣ της ΚΝΕ.

Πάτρα, 6 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

Καλαμάτα, 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Λάρισα, 11 π.μ., έξω από τα γραφεία του ΚΚΕ στην πόλη.

Βόλο, 12.00 μ., στη συμβολή των οδών Ερμού και Αντωνοπούλου.

Επίσης, Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις προγραμματίζουν συγκεντρώσεις σε:

-- Κατερίνη, 6 μ.μ., στο σιντριβάνι (Πλάτανος).

-- Καβάλα, 11 π.μ., στα γραφεία ΚΟ Καβάλας.

-- Δράμα, 11 π.μ, στην κεντρική πλατεία.

-- Κομοτηνή, 11 π.μ., στα γραφεία της ΚΟ.

-- Ξάνθη, 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία.

-- Αλεξανδρούπολη, 11 π.μ., στο Δημαρχείο.

Ακόμα, χτες το μεσημέρι οι δυνάμεις της ΚΝΕ προχώρησαν σε σχετική κινητοποίηση στη Μυτιλήνη.

Παρεμβάσεις - εξορμήσεις στη Θεσσαλονίκη

Με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή», η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ προχωρά τις επόμενες μέρες σε μαζικές εξορμήσεις - παρεμβάσεις σε όλο το νομό. Συγκεκριμένα, προγραμματίζονται παρεμβάσεις:

Σήμερα: Στις λαϊκές αγορές Θέρμης, Ηλιούπολης, Αμπελοκήπων και Ανω Τούμπας, στα εμπορικά Πολίχνης, Κάτω Τούμπας, Παπαναστασίου και στον Πεζόδρομο στην Καλαμαριά.

Αύριο: Στο Διοικητήριο, στο Ζαγκλιβέρι, στο Σταυρό, στο Λαγκαδά, στο Ωραιόκαστρο και στις καφετέριες στην Πλ. Αριστοτέλους.

Τη Δευτέρα: Στο Γραφείο Κίνησης, στο Αρχιτεκτονικό, στο Μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη: Στα εμπορικά των Αμπελοκήπων και του Ευόσμου.