ΛΟΥΤΣΑ
Κινητοποίηση για την έλλειψη σχολικών κτιρίων

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί προχώρησαν σε κατάληψη του δημαρχείου, καταγγέλλοντας την αδράνεια κυβέρνησης, Τοπικής Διοίκησης και ΟΣΚ που τους υποχρεώνει να κάνουν μάθημα σε ...κοντέινερ

Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008

Από τη χτεσινή κατάληψη του δημαρχείου της Λούτσας
«Δώστε λεφτά για την Παιδεία, πάρτε από τις τράπεζες και χτίστε μας σχολεία», ήταν ένα από τα πολλά συνθήματα που φώναξαν για μία ακόμα φορά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και φορείς της Λούτσας στη χτεσινή μαζική κινητοποίηση που έκαναν με κατάληψη του δημαρχείου της πόλης. Βγήκαν για μια ακόμα φορά στους δρόμους απαιτώντας σύγχρονα δημόσια σχολεία που να καλύπτουν τις ανάγκες και να σταματήσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς να δίνουν «λύσεις» στο οξυμένο πρόβλημα της έλλειψης σχολικών κτιρίων με ...κοντέινερ και παράγκες!

Η Ενωση Γονέων, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Λούτσας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την αρχή και της φετινής σχολικής χρονιάς, καθώς παρά τις εκκλήσεις τους, κανένας αρμόδιος μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Ετσι είναι σίγουρο ότι και την επόμενη χρονιά στη Λούτσα με τις 15 σχολικές μονάδες που στεγάζονται σε μόλις έξι δημόσια σχολικά κτίρια, πολλοί από τους 3.000 μαθητές θα κάνουν μάθημα σε καταστήματα, κοντέινερ, παραπήγματα και αποθήκες! Κι όλα αυτά όταν υπολογίζεται ότι, με βάση την αύξηση του μαθητικού πληθυσμού, είναι αναγκαία η ίδρυση μιας νέας σχολικής μονάδας κάθε δύο χρόνια!

Οι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, που συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί στην πλατεία Κοπελάκη, στη συνέχεια έκαναν πορεία με πανό και συνθήματα όπως «Το κράτος να ενισχύσει τα σχολεία και όχι την ολιγαρχία». Η πορεία κατέληξε έξω από το δημαρχείο όπου έγινε κατάληψη του κτιρίου μέχρι αργά το μεσημέρι. Εκεί απαίτησαν για μία ακόμα φορά από τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει κρατικά κονδύλια για την αγορά οικοπέδων, ώστε να κατασκευαστούν σχολικά κτίρια και διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.