Διαδήλωσαν και συνεχίζουν
Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2008

Εξω από το υπουργείο Παιδείας, στοχοπροσηλωμένοι στην πολιτική που τους στερεί «το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στη ζωή», συγκεντρώθηκαν χτες το μεσημέρι μαθητές και μαθήτριες από τα σχολεία των γύρω περιοχών. «Συνεχίζουμε οργανωμένα και μαζικά, στο πλευρό των γονιών μας και του λαού», υπογράμμιζαν. Οχι μόνο κόντρα στην κρατική καταστολή, για την εν ψυχρώ δολοφονία του συμμαθητή τους, αλλά και στην πολιτική που δολοφονεί καθημερινά εργάτες στους τόπους δουλειάς, όπως ακούστηκε από τη μαθητική ντουντούκα.

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Μπροστά από το τέως υπουργείο Δημόσιας Τάξης βρέθηκαν μαθητές σχολείων του Βύρωνα, του Ζωγράφου, της Αγ. Παρασκευής, του Ψυχικού και του Χολαργού. Ενωμένοι και περιφρουρημένοι έδωσαν χτες τη δική τους απάντηση σε όσους πίστευαν πως μία εβδομάδα μετά το κίνημα θα ξεθυμάνει... «Είμαστε χιλιάδες, έχουμε λαό, εμείς θα απαντήσουμε στον αυταρχισμό» ήταν το κεντρικό σύνθημα. Οι οδηγοί απαντούσαν με χειροκροτήματα, αλλά και κορναρίσματα, δείχνοντας έτσι τη συμπαράστασή τους στον αγώνα.

Στη Θεσσαλονίκη

Στο συλλαλητήριο σήμερα, στις 12 μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου, την Τετάρτη στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και την Πέμπτη στη συναυλία και την κινητοποίηση μαζί με τους φοιτητές κάλεσε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης με συνέντευξη Τύπου χτες το μεσημέρι. Κάλεσε τους μαθητές της Θεσσαλονίκης, μαζί με τους γονείς τους, που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, σε ανυποχώρητο αγώνα για την εκπλήρωση των αιτημάτων για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για να σταματήσει η τρομοκρατία, η αστυνομοκρατία και η ποινικοποίηση των μαθητικών και λαϊκών αγώνων.

Στη Λάρισα

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις και άλλες εκδηλώσεις συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μαθητές της Λάρισας. Σε συνεδρίασή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων του νομού αποφάσισε για αύριο Τετάρτη κινητοποιήσεις κατά τόπους και τη συμμετοχή των μαθητών στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και για την Πέμπτη καταλήψεις των σχολείων και πορεία στις 12 το μεσημέρι, που θα ξεκινήσει από το 1ο Ενιαίο Λύκειο. Επίσης, το Σάββατο αντιπροσωπεία του Συντονιστικού θα παραβρεθεί στο πανθεσσαλικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι, στα Τέμπη, εκφράζοντας τη συμπαράσταση των μαθητών στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ., θα γίνει συναυλία του Συντονιστικού, στην κεντρική πλατεία, με τη συμβολική ονομασία «Για να τους τα ψάλουμε...».