ΜΠΑΣΚΕΤ
Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
Σάββατο 14 Οχτώβρη 2000

Sportidea

Ο Ηλίας Ζούρος θα δινει τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες του πριν τον αγώνα με την Ρεαλ Μαδρίτης
Δοκιμές τέλος. Σειρά έχει τώρα η πρακτική εξάσκηση για την ομάδα του Ολυμπιακού που τη Δευτέρα αρχίζει τις υποχρεώσεις για τη νέα αγωνιστική χρονιά αντιμετωπίζοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής για την Ευρωλίγκα της ULEB. O τεχνικός της ομάδας Ηλίας Ζούρος, τόνισε ότι η πρεμιέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεων μιας ομάδας κρύβει πάντα δυσκολίες, ιδιαίτερα μάλιστα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ομάδα σαν τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Οπως κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη. Πόσο μάλλον που θα βρεθούμε στη Μαδρίτη, όπου θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα σαν τη Ρεάλ. Ελπίζουμε να γίνει ένα παιχνίδι αντάξιο της διοργάνωσης που ξεκινάει με πολλές φιλοδοξίες και φυσικά ευχόμαστε την απόλυτη επιτυχία. Φαβορί σε τέτοιους αγώνες δεν υπάρχουν, αλλά ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη που θα μας βοηθήσει συνολικότερα. Οχι μόνο γιατί στην Ευρωλίγκα οι νίκες έχουν πολύ μεγάλη σημασία, αφού το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ το παίρνει η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ, αλλά και επειδή μια νικηφόρα εμφάνιση μέσα στη Μαδρίτη αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα για ολόκληρη τη σεζόν», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός.

ΑΕΚ: Πρόβα τζενεράλε με ΠΑΟ

Το τελευταίο της τεστ πριν τον πρώτο της αγώνα για την Ευρωλίγκα κόντρα στην Κίντερ δίνει σήμερα η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει σε φιλικό παιχνίδι τον Παναθηναϊκό. Τα προβλήματα δε λείπουν από τους «κιτρινόμαυρους», αφού τον Ντούσαν Ιβκοβιτς απασχολεί η υπόθεση του Ιμπραΐμ Κουτλάι. Η «Ενωση», ως γνωστόν, έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ προκειμένου να εκδοθεί δελτίο κοινοτικού στον Τούρκο παίκτη, αλλά η απόφαση αναμένεται εντός της επόμενης βδομάδας. Το σημερινό παιχνίδι με τους πρωταθλητές Ελλάδας σίγουρα αποτελεί το πιο σοβαρό τεστ του «Δικεφάλου» πριν την επίσημη έναρξη των αγώνων και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ντούσαν Ιβκοβιτς να διορθώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες.

ΠΑΟΚ: Προβλήματα με τους... νέους

Εκπτωτοι κινδυνεύουν να μείνουν όλα τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα του ΠΑΟΚ, αφού το Ελεγκτικό Συμβούλιο που έχει οριστεί από το υπουργείο Εμπορίου, δεν επιτρέπει στις Ομοσπονδίες να εκδώσουν δελτία στους νεοαποκτηθέντες παίκτες του «Δικεφάλου». Ο λόγος; Η ΚΑΕ δεν εξασφάλισε φορολογική ενημερότητα από τη σχετική εφορία. Το πρόβλημα μόνον αμελητέο δεν είναι, αφού ο «Δικέφαλος» κινδυνεύει να μηδενιστεί στον αγώνα της πρεμιέρας της Α1 κόντρα στο Περιστέρι. Στο έμψυχο δυναμικό του, τυπικά, ανήκουν μόνον οι Γιάννης Γιαννούλης και Κλαούντιο Κολντεμπέλα. Οι προσπάθειες της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στρέφονται προς την εξασφάλιση προσωρινής φορολογικής ενημερότητας. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να ανάψει το «πράσινο φως» ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης. Την Πέμπτη οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» έκαναν τη σχετική κρούση, και περιμένουν απάντηση. Αγωνιστικά, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων θα ολοκληρωθεί με φιλικό προετοιμασίας κόντρα στο Μακεδονικό, το απόγευμα της Παρασκευής. Απών θα είναι μόνον ο Βαλερί Νταϊνέκο.