ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Οργανωμένα, αποφασιστικά διαδηλώνουμε σε 51 πόλεις
Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2008

Χιλιάδες εργάτες δίνουν και αύριο αγωνιστικό ραντεβού στα απογευματινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ
Σταθμός στη μάχη για την όξυνση της ταξικής πάλης ενάντια στην ολομέτωπη αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση αποτελούν τα σημερινά συλλαλητήρια που οργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα σε δεκάδες πόλεις, απ' άκρη σ' άκρη της χώρας. Κόντρα στις αυταπάτες και τον εφησυχασμό που επιχειρούν να σπείρουν τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν οργανωμένα και αποφασιστικά την αντίθεσή τους στην ένταση της κρατικής καταστολής, στην παραπέρα ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας, στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο, στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας. Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζητείται και ψηφίζεται σήμερα η αντιδραστική οδηγία με την οποία το ευρωενωσιακό κεφάλαιο επιχειρεί να επιβάλει 65ωρη και πλέον εργάσιμη βδομάδα, να σπάσει το χρόνο εργασίας σε «ενεργό» και «ανενεργό» και να εδραιώσει την ετήσια διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Χτες, στο Στρασβούργο έγιναν διαδηλώσεις εργαζομένων από χώρες της ΕΕ. Ακόμα, σήμερα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα εκδικαστεί η προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ελλάδας, ζητώντας να εξισωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, για όσους εργάζονται πριν το 1993. Ενώ σήμερα επίσης ξεκινάει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2009.

Κινητοποίηση με πολλαπλά μηνύματα

Με τις σημερινές κινητοποιήσεις και την κλιμάκωση της πάλης:

Μάχη μέχρι την τελευταία ώρα

Μέχρι την τελευταία ώρα οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη για την επιτυχία τους, ώστε το κάλεσμα του ΠΑΜΕ να φθάσει σε κάθε εργάτη. Για το συλλαλητήριο της Αθήνας, εξορμήσεις και περιοδείες θα γίνουν σήμερα στους παρακάτω τόπους δουλειάς: Πλαίσιο, Hellas Finance, PDS, First Call, ΕΛΤΑ Ν. Ιωνίας, Δήμοι Αγ. Βαρβάρας - Χαϊδαρίου - Ν. Ιωνίας - Μελισσίων - Ελληνικού - Ηλιούπολης, χωματερή Ανω Λιοσίων, ΜΕΒΓΑΛ, Folie, Βενέτης, καθαρίστριες στα δικαστήρια της Ριανκούρ. Ακόμα στη ΓΓ Αθλητισμού, τον ΕΦΕΤ, τον ΕΟΤ και τη Στατιστική Υπηρεσία.