ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Αγωνιστικό κάλεσμα αντίστασης

Δεν αποτελεί «νέο κίνημα» ό,τι το παίρνει ο άνεμος και το ενσωματώνουν οι καπιταλιστές, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ

Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2008

Motion Team

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους «να μην υποχωρήσουν από τις πιέσεις που ασκούνται με αιχμή την καπιταλιστική κρίση», τόνισε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, χαρακτηρίζοντας τον προϋπολογισμό «εργαλείο αντιλαϊκής πολιτικής». Αναφέρθηκε επίσης στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, μιλώντας για μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης που ετοιμάζουν «οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου».

Ο Γιώργος Μαρίνος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις των ημερών και τη στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό «να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα». Οπως είπε, «τα περί "νέων κινημάτων", που διατυμπανίζει ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ομάδες σύμμαχοί του, τα παίρνει ο αέρας, τα ενσωματώνουν οι καπιταλιστές και το αστικό κράτος, όπως έγινε και με τα "κοινωνικά φόρουμ". Τα τυφλά χτυπήματα, οι προβοκατόρικοι εμπρησμοί του πυρήνα των κουκουλοφόρων αποσκοπούν στην απομάκρυνση των εργατικών - λαϊκών στοιχείων και δυνάμεων από τη δράση, στο πλαίσιο ενός επικίνδυνου αντιλαϊκού παιχνιδιού με τις επίσημες δυνάμεις κρατικής καταστολής. Στο στόχαστρο είναι η ταξική πάλη, που μπορεί να αναμετρηθεί αποφασιστικά με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Το κάψιμο των γραφείων του ΚΚΕ, η δολοφονική επίθεση κατά του συνδικαλιστή μαθητή πρέπει να προσεχτούν ιδιαίτερα από το λαό μας και να απαντηθούν δυναμικά, με μαζικές, λαϊκές κινητοποιήσεις».

Ο Γ. Μαρίνος συνέχισε τονίζοντας πως «το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή, συνέβαλαν στην κινητοποίηση χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών, λαϊκών δυνάμεων, σε όλη τη χώρα. Περιφρούρησαν καλά τις διαδηλώσεις για να αποφευχτούν προβοκάτσιες. Στην απεργία την Τετάρτη 10 Δεκέμβρη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν σκληρή μάχη στους χώρους δουλειάς, αναμετρήθηκαν με τους εργοδοτικούς εκβιασμούς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις συσπειρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε επίσης ότι «αυτό το ισχυρό και ελπιδοφόρο κίνημα επιχειρείται από τα αστικά μέσα ενημέρωσης να αποσιωπηθεί, ενώ προβάλλονται σαν κίνημα οι κουκουλοφόροι. Η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να συκοφαντήσει αυτή τη μαζική πάλη, μιλάει για "αποστειρωμένες" διαδηλώσεις και δείχνει εχθρότητα για την εργατική τάξη και την οργανωμένη ταξική πάλη. Προσπαθεί να κάνει το "παλικάρι", αλλά δεν έχει τα κότσια. Οι δυνάμεις που κινητοποιεί είναι πολύ αδύνατες, ενώ στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, το κόμμα αυτό και οι δορυφόροι του δεν έχουν ούτε βάση, ούτε προσανατολισμό να τα βάλουν με την αντεργατική πολιτική, με την πλουτοκρατία και τους μηχανισμούς της. Προσπαθεί να εμφανιστεί σαν "αντιδεξιά" δύναμη, αλλά έχει το στίγμα της στήριξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της ελεύθερης κίνησης του κεφαλαίου, που είναι βασικές πηγές της αντιλαϊκής πολιτικής και ένα από τα σημεία συνάντησης με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».