ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί

Μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις

Τρίτη 30 Δεκέμβρη 2008

Motion Team

Την αλληλεγγύη τους στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης διατράνωσαν εργαζόμενοι και νεολαία στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας. Καταδίκασαν την κυβέρνηση του Ισραήλ, αλλά και τις ΗΠΑ και την ΕΕ που ανέχονται και στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα.

Εργαζόμενοι και νεολαία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, της ΕΔΥΕΘ, και της Παλαιστινιακής Παροικίας της Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου, απαιτώντας από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού και κατά της ισραηλινής κατοχής.

Τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ένα ανεξάρτητο βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος υπογράμμισε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Ζ. Λυμπερίδης, εκ μέρους της ΚΟΘ του ΚΚΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον παλαιστινιακό λαό, θα πρέπει να ξεδιπλωθεί ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης μέσα στον ελληνικό λαό, έτσι ώστε να σταματήσουν οι δολοφονικοί βομβαρδισμοί, να σταματήσει ο απαράδεκτος αποκλεισμός και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, ώστε να ανατραπούν τα σχέδια για το νέο διαμελισμό στην περιοχή της Μ. Ανατολής, που προωθούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ». Χαιρετισμό απηύθυνε από τη συγκέντρωση και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας, Σ. Σούτκεα.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα όπως «Ενωση και ΗΠΑ κάνουνε τις πλάτες στου Ισραήλ τους τρομοκράτες», «Τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί είναι η νέα τάξη κι οι Αμερικανοί». Οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από το αμερικανικό προξενείο, όπου έκαψαν συμβολικά την ισραηλίτικη και την αμερικανική σημαία. Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν και μπροστά στο μνημείο του «Ολοκαυτώματος» των Ισραηλινών για να θυμίσουν τα δεινά της βαρβαρότητας, που είχαν υποστεί και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί από το ναζισμό 65 χρόνια πριν.

Πικετοφορίες καταδίκης της βάρβαρης επίθεσης του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού πραγματοποιήθηκαν από τις κατά τόπους Οργανώσεις του Κόμματος σε Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη και Πτολεμαΐδα, ενώ υλικό μοιράστηκε στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη και σε άλλες πόλεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.