ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μια αγκαλιά, με στίχους και νότες αντίστασης
Πέμπτη 8 Γενάρη 2009

Motion Team

Με όλη τη δύναμη της καρδιάς τους καλλιτέχνες, εργαζόμενοι, νεολαία τραγούδησαν για την Παλαιστίνη χτες από την πλατεία της Θεσσαλονίκης στο Αγαλμα Βενιζέλου. Απλωσαν μια πραγματική αγκαλιά με στίχους και νότες αντίστασης κι αγάπης για το δοκιμαζόμενο λαό και τα παιδιά της Παλαιστίνης.

Για την Παλαιστίνη τραγούδησαν το συγκρότημα της ΚΝΕ και οι Γιάννης Μήτσης, Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Γιώργος Καζαντζής - Χαλίντα, Κώστας Πρατσινάκης, Παναγιώτης Δόβας, Ανθή Τατσιούλη, Δημήτρης Νικολούδης, Γιώργος Λίζος, Ιροντίνα Κάντραλη, Αλέξανδρος Πισκιούλης, Λευτέρης Πασσιάς, Γιώργος Αετόπουλος, «Δυτικός Ανεμος», «Δυτικές Συνοικίες», Βασίλης Κασούρας, Αγάθωνας Ιακωβίδης, Κώστας Βουτυράς και τους συνόδευαν οι μουσικοί Στάθης Σαββίδης (μπουζούκι), Γιάννης Φιλιπποπολίτης (πιάνο), Δημήτρης Μυστακίδης (ηλεκτρικό μπάσο), Αντώνης Κουμανδράκης (κιθάρα), Χρήστος Σπυριδάκης (βιολί).

Ενα αραβικό ποίημα για την αντίσταση του λαού ενάντια στους δυνάστες με το όραμα μιας ελεύθερης κι ευτυχισμένης πατρίδας διάβασε ο Παλαιστίνιος φοιτητής Μαχμούτ Ναΐμ, ενώ εκ μέρους της Παλαιστινιακής Παροικίας, που είχε μαζική παρουσία, χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρός της Σ. Ασούτκεα.

Την ομιλία εκ μέρους των διοργανωτών έκανε Ν. Ζώκας από την ΕΔΥΕΘ.