Ιδια πολιτική από τους εκπροσώπους του κεφαλαίου...
Παρασκευή 9 Γενάρη 2009

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΦΗΣΕ ΚΑΤΙ «σπόντες» ο Μιχάλης Λιάπης, συγκινήθηκε ελαφρώς ο Γιώργος Αλογοσκούφης αλλά τελικά παραδόθηκαν όλες οι υπουργικές καρέκλες στους «καινούριους».

Τους μάζεψε κι ο Καραμανλής τους υπουργούς, και τους ευχήθηκε «καλή αρχή» λέγοντάς τους ότι ξεκινάνε κάτι νέο.

Βέβαια, όταν αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου, πάλι για ιδιωτικοποιήσεις (βλ. «αναδιαρθρώσεις»), προνόμια στο κεφάλαιο (βλ. «ενίσχυση ρευστότητας») και λιτότητα μίλησε.

Αυτά όχι απλά δεν είναι ...νέα, είναι ο ορισμός των «κλασικών». Αυτά ακούγαμε από τον Καραμανλή μέχρι πέρυσι, αυτά μας έλεγε ο Σημίτης επί 20 χρόνια, τα ίδια ακόμη και ο Μητσοτάκης τον δικό του καιρό.

Τα ίδια μας λέει κι ο Γιώργος Παπανδρέου για το μέλλον (εφόσον - όπως πιστεύει - θα γίνει κάποτε το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση).

Αραγε, έχουν καταλάβει πόσο ...ίδιοι φαίνονται ή πράγματι πιστεύουν ότι κομίζουν καινούριες ιδέες; Είναι ικανοί να θεωρούν τους εαυτούς τους «καινοτόμους» και «πρωτότυπους».

ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες. Οπως τόνισε ο πρόεδρός του, «η νέα γενιά αγροτών πρέπει να γίνει αιχμή για την πράσινη ανάπτυξη»...

Το ότι με την πολιτική της ΚΑΠ που ακολουθείται θα φτάσουμε σύντομα στο σημείο να μην υπάρχει «νέα γενιά» αγροτών δε φαίνεται να τους πολυαπασχολεί.

Ομως, γι' αυτό δε θέλουν να συζητάνε. Προτιμούν να μας λένε για «νέα αγροτικά πρότυπα», που βρίσκονται μόνο στη φαντασία τους, προκειμένου να αποκρύψουν την πραγματικότητα.

Κι αυτή είναι ότι οι τιμές βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε, ότι οι νέοι εγκαταλείπουν την ύπαιθρο κι ότι από την ΕΕ επιδοτείται αποκλειστικά η καταστροφή της ελληνικής γεωργίας.

Αν στο ΠΑΣΟΚ αυτά θέλουν να τα «προσπερνούν» τους βεβαιώνουμε ότι δεν ισχύει το ίδιο στις αγροτικές περιοχές.



Παπαγεωργίου Βασίλης