Κυκλοφοριακό (και πολιτικό) έμφραγμα...
Σάββατο 10 Γενάρη 2009

Παπαγεωργίου Βασίλης

Το απόλυτο κυκλοφοριακό έμφραγμα πρόκειται να αντιμετωπίσουν σε πέντε χρόνια οι κάτοικοι του πολύπαθου Λεκανοπεδίου Αττικής, όπως δείχνουν μελέτες του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Γεγονός που οφείλεται, βέβαια, στην αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Τι δείχνουν οι μελέτες αυτές;

Δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για την αύξηση των μετακινήσεων με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τονίζουν οι συγκοινωνιολόγοι. Αναφέρουν μάλιστα ως ενδεικτικό στοιχείο το γεγονός ότι από την αρχή του χρόνου το εισιτήριο για όποιον χρησιμοποιεί το λεωφορείο για μια διαδρομή, κοστίζει ένα ευρώ, ενώ πέρσι κόστιζε μόλις 0,50 ευρώ. Σε δώδεκα μήνες είχαμε δηλαδή μια αύξηση κατά 100%!

Η αύξηση αυτή - κατά τους συγκοινωνιολόγους - αποτελεί το απόλυτο αντικίνητρο για τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δικαιώνοντας απόλυτα τις θέσεις του ΚΚΕ που παλεύει για: Δημόσιες, σύγχρονες φθηνές συγκοινωνίες και με δωρεάν ζώνη το πρωί. Μείωση των εισιτηρίων την υπόλοιπη μέρα. Υποδομές και έργα που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να πληρώνει ο λαός...