ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΑΦ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ - ΕΞΑΛΚΟ
Αγώνας ρήξης και ανατροπής
Σάββατο 10 Γενάρη 2009

Με τους εργαζόμενους στη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ
Μιλώντας στους εργαζόμενους στα εργοστάσια ΣΤΑΦ και ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ - ΕΞΑΛΚΟ, στη Λάρισα, η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που βιώνουν, σήμερα, οι εργαζόμενοι - όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα - στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, δεν είναι αποτέλεσμα κάποιων φυσικών φαινομένων, αλλά συγκεκριμένων πολιτικών που εφαρμόζονται και αποσκοπούν, αποκλειστικά, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας.

Εμείς - τόνισε - λέμε στους εργαζόμενους να μη δεχτούν να πάνε πίσω, αλλά να προχωρήσουν μπροστά, οργανώνοντας την αγωνιστική αντίστασή τους σ' αυτή τη σφοδρή επίθεση και περνώντας στην αντεπίθεση, επιλέγοντας τη ρήξη για την ανατροπή. Αυτό, βεβαίως, δεν είναι εύκολο κι απαιτεί απόφαση, κόπους και θυσίες. Αλλά χίλιες φορές οι θυσίες της αντίστασης και της αντεπίθεσης, από τα βάσανα και τα μαρτύρια στα οποία οδηγεί η μοιρολατρία και η υποταγή.

Για να φέρει αποτελέσματα ο αγώνας των εργαζομένων - σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα - χρειάζεται:

-- Ενα εργατικό κίνημα ταξικό, μαζικό, ισχυρό, κάτι που προϋποθέτει την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης σε συνδικαλιστικό επίπεδο.

-- Η εργατική και λαϊκή δυσαρέσκεια να μη σταματάει πριν από την κάλπη, αλλά να εκφραστεί και με την ψήφο, καταδικάζοντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και ενισχύοντας το ΚΚΕ.



Με τους εργαζόμενους στη βιομηχανία ΣΤΑΦ