ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Νέο βήμα συντονισμένου αγώνα

Κινητοποίηση στην Αθήνα την επόμενη Τρίτη, 20 Γενάρη, μετά από την αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων

Τρίτη 13 Γενάρη 2009

Ξεχωριστή αξία είχε η κινητοποίηση που οργάνωσε στη ΛΑΡΚΟ στις 5 Γενάρη το ταξικό συνδικάτο του κλάδου στη Φθιώτιδα
Μεγάλη σημασία για το συντονισμό του αγώνα όλων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ έχει η κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Τρίτη 20 Γενάρη, όπως κατέληξαν οι εργαζόμενοι που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της εταιρείας σε χτεσινή Γενική Συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν και εργαζόμενοι από τις εργολαβίες.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από την αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων (τόσο του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, όσο και της παράταξης του ΕΑΜ που δραστηριοποιείται στο σωματείο των μονίμων), αλλά και την κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει η στάση την οποία επέδειξε μέχρι σήμερα το επιχειρησιακό σωματείο, στη διοίκηση του οποίου συμμετέχουν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ. Ανήσυχοι για τις εξελίξεις που σηματοδοτούν οι 120 απολύσεις στις εργολαβίες τις οποίες ανακοίνωσε η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι εργαζόμενοι καταδίκασαν χτες την επανάπαυση και την ηττοπάθεια που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες δυνάμεις, επικροτώντας, ταυτόχρονα, την αγωνιστική δράση που ανέπτυξαν ενάντια στα αντεργατικά σχέδια οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

«Εμείς ξέρουμε ότι κάποιοι ήταν στην πύλη και αντέδρασαν στις απολύσεις και κάποιοι όχι», είπε ένας από τους εργαζόμενους. Χαρακτηριστικό της στάσης που επιλέγει η διοίκηση του σωματείου απέναντι στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης είναι άλλωστε ότι - όπως ακούστηκε στη ΓΣ - ενώ από τον Νοέμβρη οι εργαζόμενοι είχαν καταλήξει να προχωρήσουν σε τρεις 24ωρες απεργίες, το σωματείο δεν έκανε τίποτα για την υλοποίηση της απόφασής τους.

Στον αντίποδα, οι ταξικές δυνάμεις πρωτοστατούν σταθερά στην οργάνωση του αγώνα όλων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ενάντια όχι μόνο στα σχέδια για μαζικές απολύσεις, αλλά και κόντρα στην πολιτική που προδιαγράφει αβέβαιο το μέλλον της εταιρείας και μαζί των εργατών. Ετσι και χτες, πρότειναν την άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων, χωρίς καμιά καθυστέρηση, την οργάνωση της πάλης, ώστε να γίνει υπόθεση όλου του λαού της περιοχής, τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα με τη συμμετοχή των εργαζομένων από το μόνιμο προσωπικό, τα εργολαβικά συνεργεία, όσων δουλεύουν με μπλοκάκια δελτία παροχής υπηρεσιών κτλ.