Υποκριτικές ευαισθησίες
Τρίτη 13 Γενάρη 2009

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΛΥΤΕΡΑ (γι' αυτούς) να παίρνουν παράδειγμα από τον πρόεδρό τους - που τηρεί σιγήν ιχθύος για τη χρήση του λιμανιού του Αστακού προκειμένου να εξοπλίζεται με αμερικανικά όπλα το Ισραήλ - ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί ακούσαμε κάποιους σε ραδιόφωνα, αλλά και από το βήμα της Βουλής να αναφέρονται στο θέμα μιλώντας για ...πρακτικές της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ούτε λίγο - ούτε πολύ να λένε πως ...επί ΠΑΣΟΚ δε θα γίνονταν ποτέ τέτοια πράγματα!

Τουλάχιστον αστείος ο ισχυρισμός, ιδίως όταν μόλις χτες το κόμμα τους - μαζί με τη ΝΔ που τόσο αντιπολιτεύονται - ψήφισε συμφωνία με την οποία μπορούν να υπάρχουν ακόμη και πυρηνικά όπλα στο επιτελείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη.

Για να μην αναφερθούμε στη χρήση της βάσης της Σούδας και του Ακτιου σε ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις (και ίσως σε άλλες που δεν ήταν ΝΑΤΟικές. Ποιος ελέγχει άλλωστε;).

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όσο κι αν κόπτονται ...δε μας πείθουν. Οπως και δεν πείθουν κανένα λογικό άνθρωπο.

Ούτε η κυβέρνηση με τις «ανθρωπιστικές» κορόνες της και με τους ...αγώνες της για κατάπαυση του πυρός, ούτε το ΠΑΣΟΚ με την υποτιθέμενη «αλληλεγγύη» του στον παλαιστινιακό λαό.

Απλά πράγματα: Στήριξη του παλαιστινιακού λαού σημαίνει ευθεία καταδίκη του Ισραήλ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Σημαίνει απαίτηση για ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος. Εχουν αποκαλυφθεί τόσο πολύ όλοι τους που δεν είναι ...να το κουβεντιάζουμε.

ΑΣΧΕΤΩΣ του τι κάνει με τους Παλαιστίνιους, το ΠΑΣΟΚ απεδείχθη ιδιαιτέρως υποστηρικτικό στον πρώην γραμματέα του Κώστα Λαλιώτη.

Σώθηκε το σπίτι στα Δολιανά, αφού θα πληρώσει το ίδιο το κόμμα τον Μητσοτάκη και θα σταματήσει τον πλειστηριασμό.

Δεν ξέρουμε αν θα το κηρύξει (το σπίτι πάντα) και μνημείο του κινήματος. Ισως να αρχίσει να διοργανώνει και 3ήμερες εκδρομές της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Να μαθαίνουν οι νεότεροι την ...ιστορία.



Παπαγεωργίου Βασίλης