Συμφωνικά ηχοχρώματα σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Τετάρτη 18 Οχτώβρη 2000

Ξεκινάει αύριο η νέα συναυλιακή περίοδος για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Ιδιαίτερα πλούσιο είναι το φετινό συναυλιακό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο οποίο περιλαμβάνονται 30 συνολικά συναυλίες (21 στο Μέγαρο Μουσικής, 7 στο «Παλλάς», 2 στην Κωνσταντινούπολη) και 6 εκπαιδευτικές. Η ορχήστρα, εξάλλου, που ξεκίνησε τη νέα σεζόν συμμετέχοντας στο ανέβασμα της «Υπνοβάτιδας», θα πάρει μέρος και σε άλλη μια όπερα, την «Αϊντα». Η συναυλιακή της δραστηριότητα ξεκινάει αύριο στο Μέγαρο Μουσικής, με την παρουσίαση σε πρώτη εκτέλεση της καντάτας «Ρινάλντο» του Μπραμς και της «Εορταστικής εισαγωγής» του Βέμπερ, ενώ θ' ακουστούν και τα «Τραγούδια ενός οδοιπόρου» του Μάλλερ. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Βύρων Φιδετζής, ενώ σολίστ θα είναι η σοπράνο Μαρίνα Κρίλοβιτς και ο τενόρος Ζάχος Τερζάκης. Συμμετέχει η Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την 1η του Δεκέμβρη, υπό τη διεύθυνση του Γεωργιανού Τζάνσουνγκ Καχίτζε, καθώς και το «Γκαλά Ρωσικής Οπερας» στις 15 του Δεκέμβρη, στο οποίο θα συμμετάσχει η διάσημη Ρωσίδα υψίφωνος Γκαλίνα Γκορτσακόβα. Η επέτειος των 250 χρόνων από το θάνατο του Μπαχ θα τιμηθεί στις 21 του Δεκέμβρη, οπότε θα παρουσιαστεί το «Ορατόριο των Χριστουγέννων».

Με την ΚΟΑ θα συνεργαστούν φέτος μεγάλα ξένα ονόματα, μεταξύ των οποίων ο πιανίστας Βλαντιμίρ Κράνιεφ, ο Μαξίμ Σοστακόβιτς (γιος του Ντμίτρι Σοστακόβιτς), ο μαέστρος Λίο Μπρόουερ, ο Πολωνός συνθέτης Κριστόφ Πεντερέτσκι (στις 3/4 θα παρουσιαστούν τα «Πάθη κατά Λουκάν» υπό τη διεύθυνση του συνθέτη) και ο τενόρος Χοσέ Κούρα.