ΠΑΜΕ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Προσφορά ζωής στον παλαιστινιακό λαό

Συνεχίζεται με μεγάλη ανταπόκριση η συγκέντρωση φαρμάκων και χρημάτων σε όλη τη χώρα

Πέμπτη 15 Γενάρη 2009

Motion Team

Μέλη της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, σε εκδήλωση διαμαρτυρίας προχτές στην Πρυτανεία
Μεγάλη ανταπόκριση ανάμεσα στους εργαζόμενους συναντά η πρωτοβουλία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου να συγκεντρώσει φαρμακευτικό υλικό και χρήματα για το λαό της Παλαιστίνης. Από το πλήθος των προσφορών, ξεχωρίζει η κατάθεση χτες στο ΠΑΜΕ του ποσού των 230 ευρώ από τους εργαζόμενους του εστιατορίου Burgy στον Κορυδαλλό, που πρόσφεραν από το υστέρημά τους για την αγορά φαρμάκων. Η συγκέντρωση υλικού πρώτης ανάγκης και χρημάτων για το λαό της Παλαιστίνης συνεχίζεται καθημερινά στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα (Εμμανουήλ Μπενάκη 28, τηλ. 210.3301.842), από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Χρήματα συγκεντρώνουν από κοινού και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης. Τα χρήματα κατατίθενται στο λογαριασμό 11629603975 της Εθνικής Τράπεζας.

Αντίστοιχα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ συγκεντρώνει κουβέρτες και φάρμακα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Σουρή 2, ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου) κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη και τις ώρες 2 μ.μ. έως 9 μ.μ. Η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, το ΠΑΜΕ και οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης προχωρούν και στη συγκέντρωση χρημάτων, στο λογαριασμό 11629603975 της Εθνικής Τράπεζας.

Σε όλη τη χώρα
Συναυλία στο Ηράκλειο

Χθες το απόγευμα, με τη συμμετοχή πλήθους μουσικών και ηθοποιών που απήγγειλαν ποίηση, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο η συναυλία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό που διοργάνωσαν στον κινηματογράφο «ΑΣΤΟΡΙΑ» από κοινού η Επιτροπή Ειρήνης, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και πολλοί ακόμα μαζικοί φορείς του νομού. Οι καλλιτέχνες που πήραν μέρος ήταν οι Αβυσσινός Κώστας, Ross Daly, Κέλλυ Θωμά, Κασσωτάκης Γιάννης, Κουβίδη Ελένη, Efren Lopez, Κωστής Μουδάτσος και το συγκρότημα «Κάλεσμα της άγριας φύσης», Παξιμαδάκης Γιάννης, Σταυρακάκης Βασίλης.

Ποιήματα απήγγειλαν οι ηθοποιοί Διαμαντής Αντώνης, Στάρρας Ηλίας, Ποπτέσιν Μίρα, Κουτσάκη Ειρήνη, Σαριτσάμη Μαρία, Βαρδαλαχάκης Δημήτρης, Καλιχριστιανάκη Τόνια, Δράκου Εφη και Λυκουρίνα Αυγουστίνα. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Φιλίπ Ταχα και η Μπαργουθ Νάντια, εκπρόσωποι της Παλαιστινιακής Κοινότητας Ηρακλείου, καθώς και ο Κώστας Μωυσάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου.

Νέες κινητοποιήσεις σήμερα

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται σήμερα Πέμπτη από το ΠΑΜΕ και άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος είναι και οι παρακάτω:

Την Τρίτη 20 Γενάρη, συγκέντρωση διοργανώνουν η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με κατεύθυνση την πλατεία Πυθαγόρα. Την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης εκφράζουν με ψηφίσματά τους το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, ο Σύλλογος Φαρακλάδων η «Εύγερος» Κεφαλονιάς κ.ά.