Σήμερα στον «902 TV»
Παρασκευή 16 Γενάρη 2009

Η Αφεντούλα Ραζέλη είναι προσκεκλημένη στην εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα»
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι σήμερα το θέμα με το οποίο ασχολείται η εκπομπή «Cine Plano», θέμα που αφορά τη μουσική στον κινηματογράφο και εάν και πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει και να «συνδεθεί» με την ταινία. Σήμερα επίσης οι τηλεθεατές μπορούν να απολαύσουν την Αφεντούλα Ραζέλη που φιλοξενείται στην εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα». Πιο αναλυτικά, θα δούμε:

Στις 18.45 την εκπομπή «CINE PLANO», με τους Κώστα Σταματόπουλο σκηνοθέτη και Γιάννη Φραγκούλη κριτικό κινηματογράφου. Η εκπομπή θα προβάλει αφιέρωμα στη μουσική για τον κινηματογράφο. Θα εξεταστούν οι σχέσεις της μουσικής με τον κινηματογράφο. Θα αναφερθούν παραδείγματα ταινιών όπου η μουσική έχει λειτουργήσει αφηγηματικά, δίνει ρυθμό και φτιάχνει μια διαφορετική αφήγηση από εκείνη που θα είχε η ταινία αν δεν υπήρχε αυτή. Ακόμη, θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Το ντοκιμαντέρ», από τις εκδόσεις «Πατάκη».

Στις 21.30 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα». Ο Πάρης Μήτσου προσκαλεί την Αφεντούλα Ραζέλη για να γίνει μια εκπομπή προς τιμή της. Μετά από 25 χρόνια στο τραγούδι και μετά από πολλές και σημαντικές συνεργασίες η Αφεντούλα έρχεται μαζί με τους μουσικούς της και ερμηνεύει κατά βάση λαϊκά τραγούδια ( Β. Τσιτσάνης, Απ. Καλδάρας, Χ. Λεμονόπουλος, Βαγγ. Κορακάκης) αλλά και Astor Piazzola και παραδοσιακά από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από την Ελλάδα και φτάνει στην Αργεντινή. Αυτό είναι ένα σημερινό «άνοιγμα» της καλλιτέχνιδας που γίνεται και με βάση τον τελευταίο της δίσκο «Ξυπνήστε Χαρές μου», που κινείται σ' αυτό το χώρο. Επίσης δύο τραγούδια ερμηνεύει ο Σπύρος Πατράς που παίζει και μπουζούκι. «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα» όμως είναι μια εκπομπή που πάντα συζητάει με τους καλεσμένους της για τη ζωή τους, τις εμπειρίες τους, τις συνεργασίες τους και γενικά την άποψή τους για τη σημερινή κατάσταση του ελληνικού τραγουδιού. Η Αφεντούλα Ραζέλη αφηγείται στον Πάρη Μήτσου όλα τα παραπάνω και εξηγεί τις νέες μουσικές αναζητήσεις της, αλλά και τα σχέδιά της για το μέλλον.