Οι συνένοχοι στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα
Σάββατο 17 Γενάρη 2009

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τη νέα επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης. Εκφράζεται με το δόγμα ...«θα σας βγάλουμε όλους τρελούς»!

Από την Ελλάδα - είπε χτες ο πρωθυπουργός - δε γίνεται ανεφοδιασμός του Ισραήλ με αμερικανικό πολεμικό υλικό. Ούτε από το λιμάνι του Αστακού, ούτε από οπουδήποτε αλλού;

Να υποθέσουμε ότι ...τα έχουν χάσει, δηλαδή, οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί; Πάνε και στέλνουν μεταγωγικά πλοία σε μια χώρα - όπως η Ελλάδα - που αρνείται να τους βοηθήσει;

Και στη συνέχεια τη συγχαίρουν δημόσια για τη στήριξη των προσπαθειών τους στη Μέση Ανατολή;

Ασε που είναι πολύ αμφίβολο το αν θα έμπαιναν στον κόπο ...έστω να ρωτήσουν οι Αμερικανοί, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν με οποιονδήποτε τρόπο εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. (Πολλώ, δε, μάλλον τις βάσεις τους).

ΚΟΡΑΚΙΑ; ΟΡΝΕΑ; Πώς να τους αποκαλέσει κανείς; Για τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και όλους όσοι έχουν «πέσει» πάνω στο «πακέτο» των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ μιλάμε.

Διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων για την «αξιοποίηση» του ποσού, μπηχτές από τους πάντες κατά ...πάντων για το πού θα πάει και γενικώς ένας καυγάς, που ποιος ξέρει ως πού θα φτάσει.

Οχι πως μας ενοχλεί να τρώγονται μεταξύ τους. Ομως, όταν αυτό γίνεται με τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου, του μισθωτού, του συνταξιούχου, του μικρομεσαίου, τότε καταλήγει εκνευριστικό.

Κι έχουμε και την κυβέρνηση από πάνω να μας μιλάει για ...«ενίσχυση της ρευστότητας». Λες και πρόκειται να ωφεληθεί έστω και κατ' ελάχιστο ο ελληνικός λαός από αυτήν την ιστορία.

Ούτε καν αποτίμηση αυτής της υπόθεσης δε θα γίνει στο τέλος. Γιατί όταν τα εν λόγω αρπακτικά ...πάρουν το χρήμα, μετά «τρέχα - γύρευε» πού θα καταλήξει...



Παπαγεωργίου Βασίλης