Με θεό τα μονοπώλια
Τετάρτη 21 Γενάρη 2009

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο ΘΕΟΣ ΛΟΙΠΟΝ να ευλογεί την Αμερική, όπως λέει και ο φίλος και σύμμαχος Μπάρακ Ομπάμα. Με τη σειρά της, η Αμερική φροντίζει να ...ευλογεί τους υπόλοιπους σ' αυτόν τον πλανήτη.

Μόνο που τους «ευλογεί» με βομβαρδισμούς, φόνους αμάχων, μυστικές υπηρεσίες, αντιτρομοκρατικά δόγματα και οικονομικούς αποκλεισμούς. Θεάρεστα πράγματα, δηλαδή.

Και μην ψάχνετε σε ποιον ακριβώς θεό πιστεύει ο Ομπάμα. Αν είναι καθολικός, προτεστάντης, ευαγγελιστής ή οτιδήποτε άλλο. Τζάμπα θα πάει η έρευνά σας.

Είναι ομόθρησκος με τους ομολόγους του στην ΕΕ και σε διάφορες άλλες χώρες του λεγόμενου ανεπτυγμένου κόσμου.

Ολοι τους πιστεύουν στο «Θεό του Κέρδους» και, το χειρότερο, έχουν ...κηρύξει πόλεμο στους «άπιστους». Μιλάμε για ...«τζιχάντ», όχι αστεία.

Και στον όρο «άπιστοι» δε συμπεριλαμβάνονται οι Αραβες, αλλά όποιος αμφισβητεί με οποιονδήποτε τρόπο τις αξίες των δικών τους κοινωνιών. Είτε στη χώρα τους, είτε οπουδήποτε αλλού.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ μας εδώ (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δηλαδή) ...δε συζητάμε. Διαγωνίζονται περί του ποιος χάρηκε περισσότερο από την εκλογή Ομπάμα και ομολογουμένως δεν μπορούμε να ανακηρύξουμε τον «νικητή» με ευκολία.

Υπάρχει, βεβαίως, η κυβέρνηση που - πάντα στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεών της - συμφώνησε να κάνει τη χώρα ακόμη και αποθήκη πυρηνικών αν το ζητήσει το ΝΑΤΟ.

Διευκολύνει και το Ισραήλ (στις εξίσου ...θεάρεστες δουλειές του στην Παλαιστίνη).

Εχει, όμως, και το ΠΑΣΟΚ τα πλεονεκτήματά του. Και αρχηγό ένθερμο υποστηρικτή του αμερικανικού αντιτρομοκρατικού δόγματος διαθέτει. Και έχει χαρακτηρίσει τον Ομπάμα «ελπίδα» για τον πλανήτη.

Είναι και η ιστορία του, που κάτι προσθέτει. Με βάση τις συμφωνίες που υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ, λειτουργούν, άλλωστε, στη χώρα οι αμερικανικές βάσεις.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Δύσκολη η επιλογή...