ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καμιά εργοδοτική πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη

Νέα κινητοποίηση για τη σύμβαση και το μεροκάματο την Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος

Παρασκευή 23 Γενάρη 2009

Καμιά ανοχή στις εργοδοτικές προκλήσεις, όλοι στους δρόμους για τη Σύμβαση και το δικαίωμα στο μεροκάματο!
Να δώσουν άμεση και αποφασιστική απάντηση στις προκλήσεις των μεγαλοκατασκευαστών, που επιχειρούν να χτυπήσουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, καλεί τους εργάτες του κλάδου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, άμεση ήταν η κινητοποίηση τόσο του Συνδικάτου Οικοδόμων της Αθήνας όσο και συνολικά των δυνάμεων της ταξικής Ομοσπονδίας του κλάδου, με τα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν την περασμένη Τρίτη.

Είχε προηγηθεί η πρώτη συνάντηση για την κλαδική σύμβαση, στην οποία οι εργοδότες, προσπαθώντας να υποβαθμίσουν τις διαπραγματεύσεις, έστειλαν υπαλλήλους τους και δε συμμετείχαν οι ίδιοι. Οι εκπρόσωποι των οικοδόμων όχι μόνο αποχώρησαν από τη συνάντηση, αλλά με τη συντονισμένη κινητοποίηση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, ο κλάδος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην εργοδοσία και τους βαστάζους της ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τα τερτίπια των μεγαλοκατασκευαστών. Την Τετάρτη, 28 Γενάρη, έχει προγραμματιστεί νέα κινητοποίηση, με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 6 μ.μ., και πορεία προς τα γραφεία των κατασκευαστών.

«Είναι φανερό πως έχουν στόχο να υποβαθμίσουν την όλη διαδικασία, να την τραβήξουν σε μάκρος, ώστε να "φέρουν" προ τετελεσμένων τους οικοδόμους. Θέλουν να οχυρωθούν πίσω από τη Σύμβαση της ΓΣΕΕ, από την οικονομική κρίση και να πετάξουν ψίχουλα στους εργάτες», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο. «Δε θα το επιτρέψουμε. Καμιά ευθύνη δεν έχουμε για την κρίση τους. Η υπογραφή αυξήσεων που θα ανακουφίζουν πραγματικά από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, έχει μεγάλη σημασία», επισημαίνει, ενώ μεταξύ άλλων καταλήγει: «Με τον οργανωμένο, ταξικό αγώνα μας στους χώρους δουλειάς, στα εργοτάξια, στα γιαπιά, θα επιβάλουμε το δίκιο μας».

Συγκέντρωση διοργανώνει σήμερα και το Συνδικάτο Οικοδόμων του Κιλκίς, για τα προβλήματα των οικονομικών μεταναστών του κλάδου και με αίτημα άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, να παρθούν τώρα μέτρα κατά της ανεργίας, έκτακτο επίδομα 1.400 ευρώ, χωρίς προϋποθέσεις για τους άνεργους οικοδόμους και επάνδρωση των υπηρεσιών του ΟΕΚ στο Κιλκίς. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί, στα γραφεία του Συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο.