ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ ΒΔ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μπαράζ αγωνιστικών κινητοποιήσεων
Πέμπτη 29 Γενάρη 2009

Αρχαία Νικόπολη
Οι συμβασιούχοι (απολυμένοι και προς απόλυση) του ΥΠΠΟ στη ΒΔ Ελλάδα, με αγώνα αντιδρούν στο καθεστώς της εργασιακής ομηρίας, των απολύσεων και της διάλυσης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Από τις 23/1 οι εργαζόμενοι της ΛΒ' Εφορείας Αρχαιοτήτων (Ηγουμενίτσα) απέκλεισαν την Εφορία, διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις, με αποτέλεσμα να απομείνει ελάχιστο μόνιμο προσωπικό. Θυμίζουμε ότι - όπως διαπιστώθηκε και από την πρόσφατη περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Χαραλάμπους - από τους περίπου 180 εργαζόμενους οι 167 είναι συμβασιούχοι. Χτες προχώρησαν σε αποκλεισμό της Υπηρεσίας και οι εργαζόμενοι στη ΛΓ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων (Πρέβεζα - Αρτα), αφού οδεύουν σε απόλυση και άλλοι συμβασιούχοι. Η κινητοποίηση θα διαρκέσει μέχρι αύριο και περιλαμβάνει και αποκλεισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρτας. Από σήμερα οι εργαζόμενοι προχωρούν και σε αποκλεισμό και της Η΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων (Κέρκυρα).

Ο Σύλλογος Συμβασιούχων ΥΠΠΟ ΒΔ Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις και τη δράση τους απέναντι στα καθημερινά αδιέξοδα που δημιουργεί η μηδαμινή κρατική χρηματοδότηση για τον πολιτισμό. «Η τύχη χιλιάδων συναδέλφων» σημειώνουν, «εξαρτάται από ευρωπαϊκά προγράμματα με ημερομηνία λήξης, από ιδιώτες, από χορηγούς και από την έκβαση δικαστικών αποφάσεων, μιας εγκλωβισμένης Δικαιοσύνης. Σε όλα αυτά προστίθεται και ο εμπαιγμός από το ΥΠΠΟ. Εκατοντάδες συνάδελφοι που δουλεύουν με ασφαλιστικά μέτρα, δε γνωρίζουν ακόμη με ποιο τρόπο θα καλυφθεί η μισθοδοσία τους. Καμιά απάντηση δεν υπάρχει για το 24μηνο, για τη μαζική αποψίλωση των Υπηρεσιών από προσωπικό, για την επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων».

Οι εργαζόμενοι απαιτούν: Στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια. Κατάργηση της ομηρίας των συμβασιούχων και μονιμοποίησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση των περιοριστικών διατάξεων του ΠΔ - «Παυλόπουλου». Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, οι οποίοι εργάζονταν με ασφαλιστικά μέτρα. Εξασφάλιση του μισθού τους. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Ισα δικαιώματα μεταξύ των εργαζομένων (άδειες, αποδοχές, επιδόματα). Θωράκιση του θεσμικού πλαισίου προστασίας των μνημείων, διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τους ξεζούμισαν... και τώρα τους «πετάνε» (2011-05-31 00:00:00.0)
Δεν υποστέλλουν τη σημαία του αγώνα! (2009-03-20 00:00:00.0)
«Πληρώνονται» με υποσχέσεις (2009-02-06 00:00:00.0)
Οδηγούνται στην πλήρη διάλυση (2009-01-09 00:00:00.0)
Απεργία για το δικαίωμα στη δουλιά (2004-05-19 00:00:00.0)
Σταματούν αρχαιολογικά έργα (1998-08-07 00:00:00.0)