ΠΕΡΑΜΑ
Σοβαρά στεγαστικά προβλήματα σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία
Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009

Από πρόσφατη κινητοποίηση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών των σχολείων του Περάματος για να δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα το στεγαστικό πρόβλημα πολλών δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Δήμου Περάματος, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Διαμάντω Μανωλάκου. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές τονίζουν:

«Η πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας που ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχει σοβαρό αντίκτυπο και στις κτιριακές υποδομές που υπάρχουν. Το ζήτημα της στέγασης των σχολείων αλλά και η καταλληλότητά τους είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Περάματος.

Συγκεκριμένα, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, έχει μονωθεί το μισό μονάχα κτίριο, και αυτό με εγγύηση μόνο 2 χρόνων. Εχουν μείνει χωρίς μόνωση και με συνεχές πρόβλημα κάθε φορά που βρέχει η αίθουσα υπολογιστών του σχολείου καθώς και η αίθουσα των δασκάλων. Συν τοις άλλοις, μπαίνει θέμα επικινδυνότητας με το ηλεκτρικό ρεύμα μιας και οι πρίζες του σχολείου έχουν πρόβλημα.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και το 1ο Νηπιαγωγείο Περάματος, το οποίο στεγάζεται κάτω από την αυλή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος, με αποτέλεσμα από διάφορες κακοτεχνίες να στάζουν, σε κάθε βροχόπτωση, νερά στην αίθουσα.

Το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο, βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Στο μεν, υπάρχουν αίθουσες χωρίς μόνωση και στο δε, δεν υπάρχει καθόλου μόνωση, με αποτέλεσμα να τρέχουν παντού νερά και να μπαίνει και εκεί θέμα επικινδυνότητας με το ηλεκτρικό ρεύμα αφού και εκεί οι πρίζες έχουν πρόβλημα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει έτσι ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Περάματος και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς να μπαίνει κανένα θέμα ασφάλειας και προστασίας των παιδιών και των δασκάλων από τις κακοτεχνίες των σχολείων»;