ΜΝΗΜΕΣ
Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2009

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
φωτο

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ (Τάκη) ΒΑΡΥΤΙΜΙΑΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, πιστού μέχρι το τέλος της ζωής του στο ΚΚΕ, που «έφυγε» και άφησε τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό από κοντά μας στις 12 του Γενάρη, προσφέρω στο ΚΚΕ 30 ευρώ προς τιμήν των 90 χρόνων του Κόμματος, μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου.

Τάσος Αντωνιάδης

***

Στις 9/2/09 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ο πολυαγαπημένος μας αδελφός και θείος ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΙΜΗΣ) ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ. Υπήρξε αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, αταλάντευτος οπαδός του ΚΚΕ και τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, ιδίως για τη στέγαση του Αρχείου του, μέσω της ΚΟΒ Δικηγόρων Αθήνας.

Αλέξανδρος και Νίκος Νικητόπουλος

***

ΦΩΤΟ

Συμπληρώνονται κοντά 3 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος σύντροφος, παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, παππούς και προπάππος μας ΜΗΝΑΣ ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας μέσω ΚΟΒ Γκύζη.

Τα εγγόνια του Πέτρος - Δήμητρα

Τα δισέγγονα Γιάννης - Γεράσιμος

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αδελφής, θείας, αγωνίστριας και συντρόφισσας ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΛΒΗ, η οικογένεια προσφέρει 120 ευρώ στο ΚΚΕ (ΚΟΒ Γλυφάδας) για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

φωτο

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ Πιέρρου ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ, γεωπόνος, από το Γύθειο Λακωνίας, ήταν μέλος της ΟΚΝΕ από προπολεμικά. Υπήρξε καθοδηγητικό στέλεχος στο Αγροτικό Τμήμα, υπεύθυνος Τύπου και πληροφοριών της ΝΕ Λακωνίας με έδρα το Κρυονέρι Οιτύλου (μαζί με τον Νίκο Κατσώρχη απ' τον Πύργο Διρού, χειριστή γραφομηχανής, πολυγράφου, κλπ.).

Συνελήφθη από ΜΑΥδες στον Πάρνωνα μαζί με 5 συντρόφους του το 1948. Καταδικάστηκε σε θάνατο από το στρατοδικείο της Τρίπολης. Μεταφέρθηκε στις φυλακές Αίγινας. Εκτελέστηκε στο Γουδή στις 2 του Φλεβάρη του 1949 μαζί με τους συντρόφους του Δημήτρη Κατσαράκη, Σπύρο Αναστασάκο, Δρακούλη Βουγιουκλάκη και Νίκο Πουλάκο (καπετάν Λυσσαίος).

ΛΕΝΗΣ (ΜΗΤΣΟΣ)ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Στη μνήμη τους η ανιψιά του Κατερίνα Σαραντάκου προσφέρει στο ΚΚΕ για το συνέδριο 100 ευρώ, μέσω της Επιτροπής Λακώνων.

***

Στις 12 του Γενάρη έκλεισαν 22 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΙΟΒΡΕΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης.

Η γυναίκα του Πηνελόπη και οι κόρες του Ραλλιώ Χάρου και Μαρία Κακαρώνη προσφέρουν 250 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου.

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστή ΜΙΧΑΛΗ ΔΙΓΑΛΑΚΗ, προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Γαλατσίου στο ΚΚΕ αντί για λουλούδια στον τάφο του.

Μαρία Κακαρώνη

***

ΦΩΤΟ

Φέτος συμπληρώνονται 9 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφός μας ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Μήτσος) ΛΕΝΗΣ.

Ο Μήτσος γεννήθηκε στους Κτιστάδες (Κουσοβίτσα) Αρτας και σπούδασε δάσκαλος στα Γιάννενα. Η συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση του «στοίχισε» φυλακίσεις και εξορίες, ποικίλες άλλες διώξεις, που συνεχίστηκαν στη μετεμφυλιακή περίοδο αλλά και στη λεγόμενη δημοκρατική του Γ. Παπανδρέου.

Παντρεμένος στα Αγναντα Αρτας με την άξια αγωνίστρια Κωνσταντίνα Ζάραγκα και έχοντας αποκτήσει τρία αγόρια, αναγκάστηκε την περίοδο της χούντας να εκπατριστεί στη Σουηδία, όπου πρόκοψε και ευτύχησε να δει και τα τρία του παιδιά καταξιωμένους γιατρούς.

ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΗΝΑΣ
Στη Σουηδία ανέπτυξε πλούσια αντιδικτατορική δράση και συμπαραστάθηκε με κάθε τρόπο στους ξενιτεμένους πατριώτες.

Ανθρωπος ευφυής και βαθιά θυμόσοφος παρέμεινε μέχρι το αναπάντεχο τέλος της ζωής του πιστός στις αρχές και ιδέες του κόμματός του, του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, οι σ. Γιάννης Χαμπίμπης και Πάνος Κανακάρης προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ζαχάρως, 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος για το Ιστορικό του Αρχείο.

***

Στη μνήμη της αδελφής μου ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΝΤΖΩΡΗ - ΚΟΥΛΟΥΡΗ, που έμενε στο Καματερό Αττικής και πέθανε στις 21 του Γενάρη 2009 ύστερα από βαριά αρρώστια των πνευμόνων της από τη βαριά, σκληρή ζωή που πέρασε από μικρή στη βιοπάλη. Πρώτα σε βαριές αγροτικές εργασίες βοηθώντας τους γονείς της και στο να μεγαλώσουν τα πιο μικρά αδέλφια της. Αργότερα στην Αθήνα σε εργοστάσια υφαντουργίας ατύχησε στο γάμο της και μεγάλωσε τα παιδιά της μόνη της δουλεύοντας σε διάφορα σπίτια. Αγωνίστρια στη ζωή και στον αγώνα, πιστή στο ΚΚΕ. Προσφέρω για το 18ο Συνέδριο του Κόμματός μας 150 ευρώ μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων.

Ο αδελφός της σ. Μιχάλης Κουλούρης

***

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και Μακρονησιώτη ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, τα ανίψια του Σωτήρης και Μάχη Τσάτου προσφέρουν 100 ευρώ για το κτίριο του Αρχείου του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, στελέχους του Κόμματος και αντιδήμαρχου του Δήμου Καλλιθέας ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, που έφυγε απ' τη ζωή πριν δύο χρόνια, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας, 200 ευρώ.

Η οικογένειά του

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του ΣΩΚΡΑΤΗ ΦΑΛΗΡΕΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας, 150 ευρώ.

Ντίνος Παναγιωτόπουλος
Η οικογένειά του



ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΛΗΡΕΑΣ


Χρήστος (Τάκης) Βαρυτιμιάδης


ΒΑΛΒΗ ΜΑΡΙΑ