Χωρίς σταματημό στη δίκαιη μάχη

Συγκέντρωση χτες στο «Τζάμπο» στα Πευκάκια, πικετοφορία στα Χανιά και νέες κινητοποιήσεις σήμερα σε όλη τη χώρα

Σάββατο 7 Φλεβάρη 2009

Οποιος τα βάζει με έναν εργάτη, τα βάζει με ολόκληρη την τάξη του. Αυτό το μήνυμα έστειλαν και χτες στον εργοδότη του «Τζάμπο», συνολικά στη μεγαλοεργοδοσία, εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων και συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση στο κατάστημα της αλυσίδας στα Πευκάκια. Εργάτες και υπάλληλοι από διάφορους κλάδους, από διάφορες συνοικίες της Αθήνας, περικύκλωσαν το κατάστημα, συναντώντας ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη όσων έρχονταν να ψωνίσουν, οι οποίοι αφού ενημερώνονταν για ό,τι έχει γίνει, δήλωναν τη συμπαράστασή τους και αποχωρούσαν.

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει!», «Πάλη οργανωμένη, πάλη ταξική είναι η απάντηση στην καταστολή!», βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι, που με πορεία έφτασαν από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο κατάστημα και σταδιακά ακροβολίστηκαν σε όλες τις γωνιές. Για δυο ολόκληρες ώρες με τα συνθήματά τους ενημέρωναν από την ντουντούκα ασταμάτητα για το βρώμικο κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία ενάντια στον απολυμένο εργάτη και πολλούς ακόμα εργαζόμενους και συνδικαλιστές, γενικά στο ταξικό εργατικό κίνημα, με τη στήριξη της αστυνομίας, που και χτες βρέθηκε έξω από τα «Τζάμπο», δείχνοντας σε ποιου τα συμφέροντα είναι ταγμένη. Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης και Λίλα Καφαντάρη.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα Πευκάκια
Συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς και στη συνέχεια πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία και κατέληξε στο κατάστημα της επιχείρησης «ΤΖΑΜΠΟ», διοργάνωσε χτες το απόγευμα και στα Χανιά η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του καταστήματος, καταγγέλλοντας την τρομοκρατία και την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα.