Τα ... μάγκικα
Σάββατο 21 Οχτώβρη 2000

Γρηγοριάδης Κώστας

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ πως αρκετή ...μαγκιά έχει επιδείξει μέχρι τώρα η κυβέρνηση στην υπόθεση της ΝΑΤΟικής άσκησης «Ντέστιν Γκλόρι», αλλά ...μόνο σε επίπεδο δηλώσεων!

Και το λέμε αυτό, γιατί και ο Ακης Τσοχατζόπουλος παίρνει το επιβλητικό και αυστηρό ύφος του, όταν κάνει σχετικές δηλώσεις και απαντήσεις ...άμεσες και ...δυναμικές δίνει, αλλά, κατά τα άλλα, ...τίποτε.

Κάπως περίεργο δεν είναι να τα λες όλα αυτά και μετά να συμμετέχεις σαν καλό παιδάκι στα ΝΑΤΟικά γυμνάσια; Γιατί, φυσικά, αυτό που νοιάζει τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους «συμμάχους» μας, πρώτα και κύρια, είναι να πάει καλά η άσκηση. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες...

Κι αν νομίζουν ότι όλα αυτά δεν τα καταλαβαίνει ο κόσμος, μάλλον κάνουν λάθος. Γιατί, βέβαια, και νόηση υπάρχει στον ελληνικό λαό και εμπειρία, σχετικά με το τι πρέπει να πιστεύει και τι όχι.

Μάλλον πιο ...τίμιος είναι ο υπουργός Εξωτερικών, ο Γιώργος Παπανδρέου, που λέει, τέλος πάντων, πως - ό,τι κι αν συμβαίνει - η Νέα Δομή του ΝΑΤΟ είναι καλή, γιατί διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Αν μη τι άλλο, ομολογεί τις κυβερνητικές προθέσεις.

ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ και στην Κόρινθο (νομούς που έχουν δοκιμαστεί πρόσφατα) στέλνει κλιμάκια, όπως μαθαίνουμε, η κυβέρνηση με τον Κ. Σκανδαλίδη και τον Μιλτ. Παπαϊωάννου, αντίστοιχα, για να αφουγκραστούν τον παλμό της επαρχίας.

Μάλλον όμως οι κάτοικοι αυτών των περιοχών θα προτιμούσαν κάποια ουσιαστική ενίσχυση στα εισοδήματά τους, κάποια ουσιαστικά μέτρα για τα σχολεία, τους χώρους της δημόσιας υγείας, κλπ., από ...επισκέψεις στελεχών.

Εκτός πια και αν σχεδιασμένα τους στέλνει ο Κ. Σημίτης - εν γνώσει τους ότι ...θα παίξουν το ρόλο του σάκου του μποξ - μόνο και μόνο για να ξεσπάσει ο κόσμος πάνω τους.



Παπαγεωργίου Βασίλης