Διαμαρτυρία για την απόλυση στον «Ηριδανό»

Την επαναπρόσληψη του αρχιμάγειρα, αλλά και το σταμάτημα της προκλητικής χρηματοδότησης των εργοδοτών από την κυβέρνηση, απαίτησε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων

Σάββατο 28 Φλεβάρη 2009

Από τη χθεσινή κινητοποίηση
Παρέμβαση στο ξενοδοχείο «Ηριδανός» πραγματοποίησαν χτες το πρωί δεκάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του κλάδου, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης του αρχιμάγειρα Αντώνη Πετρόπουλου, ο οποίος δεν υπέκυψε στον εκβιασμό της εργοδοσίας να αποδεχτεί μείωση του μισθού του και απολύθηκε. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής και συμμετείχαν εκπρόσωποι και άλλων ταξικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Στις 6.30 το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο, απλώνοντας το πανό τους και φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα κατά της εργοδοσίας και της προσπάθειάς της να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Αξίζει να σημειωθεί - απόδειξη του πώς τα ταξικά σωματεία παλεύουν για την αλληλεγγύη των εργαζομένων και την κοινή τους πάλη - ότι στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από το εστιατόριο «Μαϊστράλη», οι οποίοι πριν λίγες μέρες είχαν απολυθεί, ωστόσο με μπροστάρη το ταξικό τους συνδικάτο επέβαλαν την ανάκληση των απολύσεων και επιστρέφουν στη δουλειά τους τις επόμενες μέρες.

Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών μπήκε στο ξενοδοχείο και επέβαλε, παρά την τρομοκρατία που άσκησε τις προηγούμενες μέρες η εργοδοσία, τη συγκέντρωση και τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, όπου και υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη της συσπείρωσης και οργάνωσής τους στο συνδικάτο, που αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για την απόκρουση της επίθεσης και την αποφασιστική διεκδίκηση όλων όσα ανήκουν στους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Απασχόλησης - όπου ήταν παραταγμένες αστυνομικές διμοιρίες - και επέβαλαν συνάντηση με τον Δ. Κοντό, γραμματέα του υπουργείου. Κατήγγειλαν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση που στηρίζει την εργοδοσία, δίνοντας τεράστια ποσά στους μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, και ταυτόχρονα παίρνει μέτρα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτό, εξάλλου, επιβεβαιώθηκε και από την απάντηση του γραμματέα, που υπεραμύνθηκε των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων δήθεν για την προστασία της απασχόλησης στον κλάδο, δηλαδή εννοεί τα 250 εκατομμύρια ευρώ που χαρίζει η κυβέρνηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι απολύσεις έφτασαν τις 100! (2013-05-23 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση σε απόλυση εργαζόμενης (2013-04-13 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για την απόπειρα σύλληψης εργαζομένων σε ξενοδοχείο (2011-10-15 00:00:00.0)
Επέβαλαν την ανάκληση της απόλυσης (2010-07-08 00:00:00.0)
Επιχειρούν να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης (2010-07-03 00:00:00.0)
Σημαντικές κατακτήσεις στη μάχη ενάντια στις απολύσεις (2008-05-03 00:00:00.0)