«ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ» - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Συγκέντρωση για την άδικη απόλυση

Μεγάλη η αποδοχή της κινητοποίησης από τους εργαζόμενους καταναλωτές

Τετάρτη 4 Μάρτη 2009

Από τη συγκέντρωση έξω από το σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» στην Καλλιθέα, το περασμένο Σάββατο
Με μια πρώτη δυναμική κινητοποίηση έξω από το σούπερ μάρκετ της αλυσίδας «Βερόπουλος», στην Καλλιθέα, απάντησε το περασμένο Σάββατο, για περίπου 2 ώρες, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην απόλυση εργαζόμενης, εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης, όπως καταγγέλλει. Η εργαζόμενη δουλεύει στην επιχείρηση περίπου 10 χρόνια, με 4ωρη απασχόληση και η αιτία της απόλυσής της, σύμφωνα με τα όσα ο διευθυντής του καταστήματος ισχυρίστηκε, ήταν η δήθεν ανεπάρκεια στην εργασία της. Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, ωστόσο, είχε ενεργό συνδικαλιστική δράση, ενώ συστηματικά συμμετείχε στις πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από άλλα ταξικά σωματεία της Αθήνας και το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί έξω από την επιχείρηση, όπου άπλωσαν το πανό τους και μοίρασαν πλατιά την ανακοίνωση του συλλόγου στους εργαζόμενους - καταναλωτές που έφταναν στο κατάστημα. Ηταν τέτοια η αποδοχή της κινητοποίησης των ταξικών δυνάμεων για την ανάκληση της απόλυσης, που δεκάδες καταναλωτές (η συντριπτική πλειοψηφία όσων έφταναν στο κατάστημα) υπέγραφαν κάτω από την ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μπήκε μέσα στο κατάστημα και με την ντουντούκα κάλεσε τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να συσπειρωθούν στις ταξικές δυνάμεις, να δείξουν την αλληλεγγύη τους, να απαιτήσουν από κοινού την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης. Αμεσα, έσπευσαν δυο άνδρες της αστυνομίας μετά από απαίτηση της εργοδοσίας. Αρχικά ζήτησαν από την αντιπροσωπεία να βγει από το κατάστημα, για να πάρουν την απάντηση ότι αυτό αποτελεί παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν και οι συνδικαλιστές συνέχισαν την ενημέρωση. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, με την υπόσχεση ότι θα υπάρξει συνέχεια μέχρι την ανάκληση της απόλυσης.