ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κάλεσμα αγώνα στις εργαζόμενες

Πρωτοβουλίες για τις 8 του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Τετάρτη 4 Μάρτη 2009

Από τη χτεσινή συζήτηση στην τραπεζαρία προσωπικού του «Νοβοτέλ»
«Το σύστημα, το κεφάλαιο, θέλει τη γυναίκα μια μηχανή, που να γεννά παιδιά, αλλά να γεννά και κέρδη». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η Χρυσούλα Λαμπούδη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μιλώντας χτες με εργαζόμενους του ξενοδοχείου «Νοβοτέλ», όπου περιόδευσε η Γραμματεία Γυναικών, μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. «Να δυναμώσουμε τα συνδικάτα, να βγούμε στους δρόμους και τώρα, στις 17 Μάρτη, με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες που έχουμε εμείς, όχι το κεφάλαιο...», τόνισε. Στάθηκε στη σημασία των συλλαλητηρίων που διοργανώνει το Μέτωπο και υπογράμμισε πως είναι ανάγκη «να οργανωθούμε πλάι στο ΠΑΜΕ, που έτσι κι αλλιώς ανοίγει το δρόμο της αντεπίθεσης».

«Τώρα αυξάνουν τα χρόνια δουλειάς και για τις εργαζόμενες στο Δημόσιο», πρόσθεσε το στέλεχος του ΠΑΜΕ, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση παρουσίασε με τυμπανοκρουσίες τη χορήγηση 6μηνης άδειας στις μωρομάνες, για να καλύψει τη σφοδρότητα με την οποία, η πολιτική που στηρίζει, σαρώνει κατακτήσεις δεκαετιών.

Η ίδια η πείρα των εργαζομένων του ξενοδοχείου μαρτυρά την αναγκαιότητα να δυναμώσουν οι αγώνες με ταξικό προσανατολισμό. «Η νέα διεύθυνση ήθελε να καταργήσει δικαιώματα, αλλά μαζί με το σωματείο την εμποδίσαμε», τόνισαν. «Αγώνας, ναι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος», σχολίασε μια ξενοδοχοϋπάλληλος, μητέρα τριών παιδιών, που σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο μια γυναίκα να μην έχει ένσημα για όσο χρονικό διάστημα είναι σε άδεια τοκετού και λοχείας. «Τα παιδιά μας τι θα πάρουν από μας. Εμένα τα παιδιά μου δουλεύουν ανασφάλιστα, δεν τους κολλάνε ένσημα, κατά συνέπεια χαλάμε ένα σωρό λεφτά σε γιατρούς κλπ.», πρόσθεσε.

Τιμώντας αγωνιστικά την 8η Μάρτη, η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ συνεχίζει τις περιοδείες στους χώρους δουλειάς. Σήμερα θα βρεθεί στο Γηροκομείο Αθηνών στις 12.30 μ.μ. Αύριο, Πέμπτη 5 Μάρτη, στις 9 π.μ., στον «Ευαγγελισμό», στις 12 το μεσημέρι στο εργοστάσιο «Αγκλούπα» και στη 1 μ.μ. στη «Μακοπλέξ». Μεθαύριο, Παρασκευή 6 Μάρτη, στις 10 π.μ., οι ταξικές δυνάμεις θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), με αιχμή την κρίση.