ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στη Βουλή η απαράδεκτη παρέμβαση Σανιδά

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσαν έξι βουλευτές του Κόμματος

Παρασκευή 6 Μάρτη 2009

Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους το ΠΑΜΕ
Την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και επικίνδυνη παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που χαρακτηρίζει «τελεσθέντα εγκλήματα» τις κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος στα «Τζάμπο», φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Ζιώγας, Αχιλλέας Κανταρτζής, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Αντώνης Σκυλλάκος.

Οι βουλευτές του Κόμματος αναφέρονται στις κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος, σημειώνοντας ότι «το οργανωμένο εργατικό κίνημα των εμποροϋπαλλήλων, με τις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις του, αντέδρασε στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας των "Τζάμπο" και σε κάθε προσπάθεια παραπέρα τρομοκράτησης των εργαζομένων, απαιτώντας την επαναπρόσληψη του εργαζομένου που απολύθηκε για συνδικαλιστική δράση. Η εργοδοσία, για να αντιμετωπίσει το οργανωμένο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης των εργαζομένων προς τον απολυμένο συνάδελφο, και με τη βοήθεια του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ), επιχειρεί να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες και τη συνδικαλιστική δράση, έχοντας την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης και των μηχανισμών της (Δικαιοσύνη - Αστυνομία)».

Σχολιάζοντας την εισαγγελική παρέμβαση, στην Ερώτηση σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Πρόκειται ασφαλώς για απαράδεκτη - αντιδημοκρατική και επικίνδυνη παρέμβαση του ανωτάτου δικαστικού λειτουργού, σε ήδη εκκρεμείς στα αρμόδια δικαστικά όργανα (ποινικά και αστικά) υποθέσεις και ανεπίτρεπτη απόπειρα αθέμιτου επηρεασμού των δικαστικών λειτουργών σε βάρος όσων καταγγέλλονται από την εργοδοσία. Με την ενέργειά του αυτή ο κ. εισαγγελέας αναδεικνύεται σε συνήγορο της εργοδοσίας».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Δικαιοσύνης:

Μεγαλώνει η κατακραυγή

Την έντονη διαμαρτυρία της για την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ. Η Ομοσπονδία τονίζει ότι η «αδέσμευτη» δικαιοσύνη δεν έδειξε τέτοιες ευαισθησίες όταν το 1995 τα ΜΑΤ χτυπούσαν άγρια τους συνταξιούχους έξω απ' του Μαξίμου ή όταν μόνο το 2008 έχασαν τη ζωή τους από εργατικά «ατυχήματα» 112 εργάτες. Σημειώνει ακόμα ότι η δικαιοσύνη βγάζει παράνομες και καταχρηστικές 9 στις 10 απεργίες. «Οι εργάτες δε θα ρωτήσουν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τη δικαιοσύνη πότε και πώς θα αγωνίζονται. Ο ταξικός αγώνας δεν μπαίνει σε καλούπια. Ας το πάρουν όλοι χαμπάρι ότι ο αγώνας και μάλιστα τώρα με την καπιταλιστική κρίση θα παίρνει όχι μόνο μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά και οξύτερες μορφές πάλης και δε θα τη σταματήσει η "αδέσμευτη" δικαιοσύνη, γιατί νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», καταλήγει η ανακοίνωση. Αντίστοιχη ανακοίνωση καταδίκης της παρέμβασης Σανιδά κυκλοφόρησε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου.