ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παρέδωσε ξάστερο και ταξικό μήνυμα

Μαχητική παρέμβαση χτες, στο υπουργείο Απασχόλησης, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Σάββατο 7 Μάρτη 2009

Motion Team

Οι εργάτριες δεν είναι μόνες τους. Οπλο τους έχουν τους αγώνες της τάξης τους, ξεκαθάρισε η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ
Θα βρείτε τις εργάτριες και ολόκληρη την τάξη τους απέναντι σε κάθε αντεργατικό σας βήμα! Αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφεραν συνδικαλίστριες της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, ταξικών συνδικάτων και Ομοσπονδιών, στην ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, με αποφασιστική παρέμβαση που πραγματοποίησαν χτες, παρά τις διάφορες προσπάθειες που έκαναν οι αρμόδιοι για ν' αποφύγουν τις ταξικές δυνάμεις. Επιβεβαιώνοντας ακόμα μια φορά τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους, η υπουργός απουσίαζε παρά την ειδοποίηση που είχε για την παράσταση του ΠΑΜΕ.

«Δεν μπορεί μια γυναίκα να δουλεύει μέχρι τα 65, δεν αντέχει! Δεν είναι μόνο οι συνθήκες δουλειάς που χειροτερεύουν, δεν είναι μόνο ότι γεννάνε, είναι ότι φορτώνονται και με τις υπόλοιπες ευθύνες που εσείς με την πολιτική σας τις φορτώνετε!», τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας την αντιασφαλιστική επίθεση στην κλιμάκωση της οποίας πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνάντηση που είχαν με το ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημοσθένη Μαμμωνά.

Μεταφέροντας την οργή που γεννά στις εργάτριες ο εμπαιγμός με τον οποίο τις αντιμετωπίζουν τα κόμματα του κεφαλαίου, οι συνδικαλίστριες κατήγγειλαν και τη «"φούσκα" Πετραλιά, όπως οι ίδιες οι εργαζόμενες λένε, το 6μηνο της άδειας που δώσατε, για να κρύψετε τα νέα βάρη που φόρτωσε στις μητέρες ο πρόσφατος νόμος». Μέτρο που σε μεγάλο βαθμό είναι «δώρο - άδωρο» (αφού για το διάστημα αυτό ο μισθός θα μειώνεται στο ύψος της ΕΓΣΣΕ και θα καταβάλλεται απ' τον ΟΑΕΔ, δηλαδή απ' τις τσέπες των εργαζομένων), αλλά και από το οποίο αποκλείεται ένα τεράστιο τμήμα των εργαζομένων γυναικών, αν π.χ. οι αντίστοιχες κλαδικές ή επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις είναι «ευνοϊκότερες» (όσον αφορά τις μέρες της άδειας μητρότητας κτλ.) από τη σύμβαση που υπογράφει η ΓΣΕΕ.

Από τη μεριά του, ο Δημ. Μαμμωνάς υπερασπίστηκε την ένταση της αντεργατικής επίθεσης, προσπαθώντας να κρυφτεί πίσω από επιχειρήματα με τα οποία η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους εργαζόμενους (π.χ. ότι η ΕΕ μιλά για εξίσωση, όχι για αύξηση των ορίων ηλικίας των γυναικών στα 65, λες και υπάρχει περίπτωση να μειωθούν τα όρια ηλικίας...).

Εκδηλώσεις από τις ταξικές δυνάμεις

Για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, προγραμματίζονται από τις ταξικές δυνάμεις οι παρακάτω, ανάμεσα σε άλλες, εκδηλώσεις: