ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Τετάρτη 11 Μάρτη 2009

ΘΕΟΔΩΡΑ (ΛΟΛΑ) ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ
φωτ.

Προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ 50 ευρώ στη μνήμη της αγαπημένης αδελφής μου ΕΥΜΟΡΦΙΑΣ ΚΟΥΒΑΡΙΩΤΟΥ που τόσο γρήγορα μας έφυγε και άφησε τα όνειρά της, τις ιδέες της για τη ζωή. Αυτή ήταν η παρέα μου, η παρηγοριά και η συμπαράστασή μου στον πόνο για το χαμό του Γιάννη μου.

Πετρούλα Νικολοπούλου

***

φωτ.

Στις 4 Μάρτη συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του και, αντί για μνημόσυνο, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αιγάλεω.

Η σύζυγος Μαρία Στρογγυλού

Τα παιδιά Μπάμπης και Στράτος Στρογγυλός. Τα εγγόνια

***

φωτ.

Κλείνουν 9 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας του ΚΚΕ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ.

Στη μνήμη της, ο γιος της Νίκος προσφέρει 50 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

Η θεία μου ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - ΚΟΥΛΟΥΡΗ πέθανε στις 28 Φλεβάρη 2009 και κηδεύτηκε στο χωριό Βάστια Μεγαλόπολης. Εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε και παντρεύτηκε τον σ. Σπύρο Παπακωνσταντίνου. Εργάστηκε σκληρά στις αγροτικές δουλειές από μικρή. Στα χρόνια της Κατοχής και του Εμφύλιου πέρασε πολλά βάσανα, πείνα, βασανιστήρια - ο άνδρας της φυλακή και ο κουνιάδος της ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, αξιωματικός του Δημοκρατικού Στρατού, δολοφονήθηκε άγρια από Χίτες φασίστες. Με πολύ μεγάλη δυσκολία φρόντισε και μεγάλωσε τα 4 παιδιά της. Μετά το 1956 μετακινήθηκε οικογενειακώς στην Αθήνα, όπου ο άνδρας της εργαζόταν ως οικοδόμος, παλεύοντας όλοι στη βιοπάλη. Αγωνίστρια στη ζωή και στον αγώνα ήταν πάντα χαρούμενη και ευγενική, καλλίφωνη σε όλα τα τραγούδια και ιδιαίτερα στα δημοτικά. Ο γιος της Βασίλης Παπακωνσταντίνου την έκανε περήφανη σαν μάνα. Η φιλοξενία της ήταν για όλους μας μεγάλη χαρά.

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Στη μνήμη της, προσφέρω 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Βριλησσίων.

Μιχάλης Κουλούρης

***

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΡΩΙΑΝΟΥ - ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 10 ευρώ.

Η ανιψιά της Ναυσικά

***

Στη μνήμη της μητέρας μου ΑΡΕΤΗΣ Π. ΑΣΠΡΙΔΟΥ προσφέρω 20 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η κόρη της Νίκη Ασπρίδου

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας αδελφών ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ και ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, προσφέρουμε 50 ευρώ για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το Αρχείο του τιμημένου ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ν. Χαλκηδόνας.

Ελένη Κωνσταντινίδου

Θανάσης Μακρής



ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΩΤΟΥ