Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Καμαρώνει για την εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια
Παρασκευή 13 Μάρτη 2009

Eurokinissi

Οι μεγαλοστομίες και η άσφαιρη κριτική χαρακτήρισαν την προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να παρουσιάσει διαφορετική την πολιτική του κόμματός του από της Νέα Δημοκρατίας. Επίσης, δεν παρέλειψε να επαναλάβει το αίτημα για διενέργεια εκλογών.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι «παραλάβατε την Ελλάδα της αισιοδοξίας και του κύρους, την Ελλάδα της ασφάλειας, που αναδιαμόρφωνε τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, την Ελλάδα που έβαζε και πετύχαινε στόχους, όπως την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ» και «παραδίδετε σήμερα μια Ελλάδα με το λαό της απαισιόδοξο, τη διεθνή κοινότητα να μας αγνοεί ή να μας μνημονεύει μόνο για τα αρνητικά που συσσωρεύει η διακυβέρνησή σας». Μάλιστα, επιχείρησε να θέσει διαχωριστική γραμμή, λέγοντας ότι σήμερα «από τη μια έχουμε τη νεοσυντηρητική παράταξη» που «μας πάει σε αδιέξοδα, αδράνεια, πατριδοκαπηλία και ήττες» και «από την άλλη του ΠΑΣΟΚ που μας οδηγεί σε λύσεις, σε επιτυχίες και σε πατριωτική περηφάνια».

Στο διά ταύτα όμως ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσίασε ως ...επιτεύγματα της εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ την εμπλοκή στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι «εμείς προωθήσαμε την πετυχημένη παρουσία μας με ειρηνευτικές αποστολές υπό την αιγίδα πάντα του ΟΗΕ στα Βαλκάνια, την παρουσία μη κυβερνητικών οργανώσεων». Επίσης πρόσθεσε πως «στο Συμβούλιο Κορυφής της Θεσσαλονίκης πετύχαμε την καθολική υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των βαλκανικών χωρών. Υιοθετήθηκε σε πρώτη φάση το Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Θεσσαλονίκη με την επιτυχή μας διαπραγμάτευση, δικιά μας διαπραγμάτευση, για ρήτρα αλληλεγγύης που επεκτείνει την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών - μελών και στις περιπτώσεις ένοπλης επίθεσης κατά κράτους - μέλους, μια ρήτρα που διεκδικούσαμε στο ΝΑΤΟ από το 1974». Ειδικά μάλιστα για το χώρο των Βαλκανίων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «η ισχυρή παρουσία για το μέλλον των Βαλκανίων θα μας βοηθούσε και στην αξιοπιστία μας στην επίλυση του ζητήματος της FYROM. Παράγοντας ασφάλειας η Ελλάδα, σταθερότητας, διασυνδέοντας τα Βαλκάνια εμείς με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ΗΠΑ ή και με τη Ρωσία».