ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Σε αγωνιστική εγρήγορση
Τρίτη 17 Μάρτη 2009

Από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στην Ακρόπολη
Σε, αναμενόμενο, αδιέξοδο κατέληξε και η συνάντηση της περασμένης Παρασκευής μεταξύ των συμβασιούχων και του γγ του υπουργείου Πολιτισμού, στο «φόντο» της απαράδεκτης τροπολογίας για τους συμβασιούχους με ασφαλιστικά μέτρα, αλλά και της επίσης απαράδεκτης ανακοίνωσης του ΥΠΠΟ κατά των εργαζομένων με αφορμή τον αγωνιστικό αποκλεισμό της Ακρόπολης.

Η ηγεσία του ΥΠΠΟ δε δεσμεύτηκε για τίποτα, εκτός από τις γνωστές, αόριστες «υποσχέσεις». Χθες οι εργαζόμενοι θα αποφάσιζαν τη στάση τους απέναντι στην τροπολογία και τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Θυμίζουμε ότι με την τροπολογία που κατέθεσε το ΥΠΠΟ την προηγούμενη βδομάδα λύνεται μόνο το αυτονόητο, δηλαδή η καταβολή των δεδουλευμένων στους επί 4 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους με ασφαλιστικά μέτρα. Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι συμβασιούχοι, η τροπολογία δεν αφορά καν στο σύνολο των εργαζομένων με δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων γιατί αναφέρεται μόνο σε αυτούς που εργάζονταν την 1η Νοεμβρίου του 2008 και είχαν τότε συμπληρώσει το 24μηνο. Ετσι όμως αποκλείονται πολλοί εργαζόμενοι που είχαν τότε μικρότερη προϋπηρεσία, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται σε 200 άτομα από τα περίπου 700 που αφορά η τροπολογία!

Στο μεταξύ, τέσσερα σωματεία εκτάκτων εργαζομένων στο ΥΠΠΟ απέστειλαν ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αφορμή τις δηλώσεις του για άνοιγμα της Ακρόπολης. Ζητώντας να συναντηθούν μαζί του, τα σωματεία σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι «εδώ και πολλά χρόνια οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού αντιμετωπίζονται από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία ως αναλώσιμοι που έρχονται και φεύγουν».