ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Ενιαίος και συντονισμένος αγώνας

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες στα γραφεία του ΣΕΒ

Σάββατο 28 Μάρτη 2009

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις υποδέχτηκαν τους συνδικαλιστές, έξω από την έδρα των βιομηχάνων
Καθαρό μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δε θα μείνουν θεατές στην ένταση της επίθεσης που δέχονται και λόγω της κρίσης, αλλά θα οργανώσουν τον αγώνα για την απόκρουσή της, έστειλε στους βιομήχανους η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων στα Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά, μέσα από την παράσταση διαμαρτυρίας που έκανε, χτες, στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών πρωτοβάθμιων συνδικάτων του κλάδου (του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αθήνας, αλλά και των επιχειρησιακών σωματείων σε ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, ΚΟΥΡΤΑΚΗ, ΗΒΗ, ΑΜΣΤΕΛ κλπ.), καταγγέλλοντας τις απολύσεις που έχουν γίνει σε μια σειρά χώρους. Οπως στη ΦΑΓΕ, όπου πάνω από 10 εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο τους τελευταίους μήνες, τον ΚΟΥΡΤΑΚΗ, όπου το τελευταίο δεκαήμερο απολύθηκαν άλλοι τέσσερις κλπ.

Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συναντήθηκε με εκπρόσωπο του ΣΕΒ και παρέδωσε ψήφισμα που εγκρίθηκε την περασμένη Δευτέρα, σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία. «Δηλώνουμε ότι σε κάθε αντεργατική ενέργεια εργοδότη στον κλάδο είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε ενιαία και συντονισμένα με την Ομοσπονδία μας, τονίζοντας ότι δε θα δεχτούμε καμία απόλυση εργαζομένων» σημειώνεται μεταξύ άλλων. Σ' αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, η Ομοσπονδία εντείνει τους ρυθμούς δουλειάς, τόσο για τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 2 Απρίλη με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, όσο και για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων για το 2009.