ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
«Δαγκωτό» ΚΚΕ για να δώσουμε φτερά στο λαϊκό και εργατικό κίνημα

Στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο του Αιγάλεω μίλησε την Κυριακή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Τρίτη 7 Απρίλη 2009

Κάλεσμα στα λαϊκά στρώματα να αποδεσμευτούν από τα τρομοκρατικά διλήμματα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και να καταδικάσουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές την πολιτική που θέλει να φορτώσει στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης του καπιταλισμού, απεύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της την Κυριακή στο Αιγάλεω.

Η ΓΓ του Κόμματος, μιλώντας στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της πόλης, με τη νεολαία να δίνει τον αγωνιστικό παλμό, κάλεσε τους εργαζόμενους, όλους τους ανθρώπους του μόχθου που θέλουν μια ριζική αλλαγή στην καθημερινότητά τους, στην ίδια τους τη ζωή, να ψηφίσουν με καθαρή συνείδηση «δαγκωτό» ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του.

Το πολιτικό μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έγινε λίγα λεπτά αργότερα σύνθημα στα χείλη των συγκεντρωμένων. «Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ», φώναξαν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος διακόπτοντας αρκετές φορές την Αλέκα Παπαρήγα. «Κ-Κ-Ε το Κόμμα σου λαέ», ήταν το επόμενο σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα στο κλειστό γυμναστήριο, που γέμισε αρκετή ώρα πριν ανέβει στο βήμα η Αλέκα Παπαρήγα. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, με κόκκινες σημαίες και το «Ριζοσπάστη» στα χέρια έφτασαν από κάθε γειτονιά του Αιγάλεω, ενώ 10 λεπτά πριν από την προκαθορισμένη έναρξη της συγκέντρωσης ο κεντρικός δρόμος έξω από το στάδιο γέμισε με νέα παιδιά, μέλη της ΚΝΕ, που με τα λάβαρα του Κόμματος στα χέρια και φωνάζοντας το σύνθημα «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή. Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή», έστειλαν το δικό τους ξεκάθαρο μήνυμα.

Είμαστε πανέτοιμοι να υπερασπιστούμε τα λαϊκά δικαιώματα


Η Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της και αναφερόμενη στις επικείμενες ευρωεκλογές αλλά και στο ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών επισήμανε:

«Δηλώνουμε πανέτοιμοι και πανέτοιμες, Κόμμα και ΚΝΕ και καλούμε τις φίλες και τους φίλους, τους σταθερούς οπαδούς του Κόμματος να ανταποκριθούν πλήρως με βάση τις μεγάλες ανάγκες της περιόδου που ζούμε. Την ανάγκη να υπερασπιστούμε τα λαϊκά δικαιώματα, τα δικαιώματα των εργαζομένων που το επόμενο διάστημα θα χτυπηθούν από την κρίση. Την ανάγκη να δώσουμε φτερά στο λαϊκό και εργατικό κίνημα, να ανταποκριθούμε θετικά και με υψηλούς στόχους, βάζοντας τον πήχη ψηλά στη μάχη των ευρωεκλογών, αλλά και στο ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.

Εμάς αυτό το θέμα δε μας πονοκεφαλιάζει. Οχι ότι δεν μας απασχολεί, γιατί βεβαίως και η μάχη των εθνικών εκλογών έχει και τις δικές της ιδιαίτερες ανάγκες, αλλά δε μας πονοκεφαλιάζει. Καλώς να έρθουν, κι όσο γίνεται πιο γρήγορα. Αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε κεντρικό ζήτημα την ημερομηνία των εθνικών εκλογών.

Και μόνο για τις ευρωεκλογές να συζητήσουμε, ταυτόχρονα συζητάμε για την καθημερινότητα του εργάτη, του υπάλληλου, του μισθωτού, του επιστήμονα, του νέου, του μαθητή, του φοιτητή, του σπουδαστή, του παιδιού που τώρα γεννιέται, του άνεργου. Για την καθημερινότητα των γυναικών. Δεν υπάρχει πρόβλημα της καθημερινότητας, που δεν έχει έμμεση ή άμεση σχέση με την πολιτική της ΕΕ, που κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερη.

Καλούμε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν με πολύ καθαρή συνείδηση "δαγκωτό" ΚΚΕ, είτε συμφωνούν σε όλα μαζί μας, είτε συμφωνούν στα περισσότερα, είτε έχουν ερωτηματικά. Επομένως εμείς ζητάμε ψήφο επιλογής, ψήφο συνείδησης. Πρέπει να υπάρχει καταδίκη με διπλό νόημα. Καταδίκη της ΕΕ. Καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καταδίκη των κομμάτων εκείνων τα οποία έχουν φροντίσει με σταθερότητα, με πολλή δουλειά, να εντάξουν την Ελλάδα και τα συμφέροντα των εργαζομένων στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.


Πρέπει να θυμηθούμε το Μάαστριχτ, το 1992. Είναι μία συμφωνία ορόσημο για το κεφάλαιο. Είναι η σύγχρονη μετεξέλιξη της στρατηγικής του, που για το κεφάλαιο κατάργησε τα εθνικά σύνορα, που κατάργησε για το κεφάλαιο την έννοια κυριαρχικά δικαιώματα».

Η ενίσχυση του ΚΚΕ εμπόδιο στον ωμό αντικομμουνισμό

Η ΓΓ του Κόμματος στην ομιλία της αναφέρθηκε και στις χυδαίες και άθλιες αντικομμουνιστικές επιθέσεις που το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν, υπογραμμίζοντας:

«Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα είναι ένα εμπόδιο στον ανερχόμενο, δυστυχώς, τώρα μέσα στην Ελλάδα, ωμό, άθλιο αντικομμουνισμό. Τώρα φορέας του αντικομμουνισμού, πέρα από τα ΜΜΕ και τα κρατικά, είναι το ΠΑΣΟΚ. Και η ΝΔ γι' άλλη μια φορά χαίρεται, γιατί η σοσιαλδημοκρατία κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό της. Γιατί δεν είναι ούτε μια, ούτε δυο φορές που έχει γίνει αυτό. Αυτός ο αντικομμουνισμός εκπέμπεται από ένα πρόσωπο, αλλά έχει καταμερισμό ρόλων από την ίδια την ηγεσία του κόμματος.

Γιατί όμως αυτός ο αντικομμουνισμός; Καταλαβαίνουν ότι η φωνή του ΚΚΕ διεισδύει στη λαϊκή τους βάση. Ανεξάρτητα αν είναι έτοιμοι να μας ψηφίσουν, είναι πρόθυμοι να μας ακούσουν. Και θέλουν να κόψουν αυτή την επικοινωνία»...

Την ακροτελεύτια φράση της Αλ. Παπαρήγα ήρθε να σκεπάσει το σύνθημα που φώναξαν με όλη τη δύναμη της φωνής τους οι συγκεντρωμένοι: «Εννιά δεκαετίες αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία»...