ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Ούτε 1 ευρώ αύξηση των εισφορών!

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα, πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της ΠΣΕΑ

Τρίτη 7 Απρίλη 2009

Το πανό που ανάρτησαν τα στελέχη της Συντονιστικής Επιτροπής στα γραφεία του ΟΑΕΕ
Οχι μόνο να μην αυξηθούν οι εισφορές των μικροεπαγγελματιών, αλλά να υπάρξει και μείωση κατά 10%, απαίτησε χτες από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ, κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε στα γραφεία του Οργανισμού. «Ούτε 1 ευρώ αύξηση των εισφορών, 2/3 κρατική χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ. Στείλτε το λογαριασμό στο μεγάλο κεφάλαιο», έγραφε το γιγαντοπανό που ανάρτησε η αντιπροσωπεία της ΠΣΕΑ και κάλυψε σχεδόν την πρόσοψη του κτιρίου του Οργανισμού στην οδό Ακαδημίας.

Οπως τόνισε η αντιπροσωπεία της ΠΣΕΑ προς τον πρόεδρο του ΟΑΕΕ, σήμερα ένας στους τέσσερις ασφαλισμένους αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση μέσω της Διοίκησης του Οργανισμού ετοιμάζεται να επιβάλει νέες αυξήσεις. Οταν είναι γνωστό, μέσα από τις εκθέσεις που οι κρατικές υπηρεσίες έχουν κάνει, ότι καμία αύξηση των εισφορών όσο μεγάλη και να είναι δεν μπορεί να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία των ΕΒΕ. Αντίθετα οι όποιες αυξήσεις το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι να μεγαλώσει ο αριθμός αυτών που δεν μπορούν να τις καταβάλουν.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κων. Παπαθανασίου, ανέφερε ότι οι όποιες αποφάσεις παρθούν θα κινηθούν αναγκαστικά εντός του πλαισίου που θέτει η κυβερνητική εισοδηματική πολιτική. Εξέφρασε την «ευχή» να μην αυξηθούν οι εισφορές, προσθέτοντας όμως ότι τα ελλείμματα του Οργανισμού είναι δεδομένα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αύξησή τους είναι θέμα χρόνου.

Τα αιτήματα πάλης της ΠΣΕΑ, έτσι όπως καταγράφονται και στο υπόμνημα που κατέθεσε στο ΔΣ του ΟΑΕΕ, ανάμεσα σε άλλα, είναι: