Επίκαιρη η ανάγκη για αντισεισμική θωράκιση... .
Τρίτη 7 Απρίλη 2009

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ» και ο σεισμός στην Ιταλία. Σχεδόν 150 άνθρωποι νεκροί αλλά, τι να κάνουμε ...συμβαίνουν αυτά. Ισως είναι και μια καλή ευκαιρία να επιδεικνύουν κάποιοι τον ανθρωπισμό τους.

Ελα, όμως, που πάντα την πληρώνουν απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας που υποτίθεται ότι κάποιος κρατικός μηχανισμός υπάρχει για να τους προστατεύει.

Γιατί για πολυτελείς βίλες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές δεν ακούμε και τόσο συχνά. Πρέπει να ...υπερβάλλει εαυτόν η φύση για να συμβεί τέτοιο πράγμα.

Τα μηνύματα αλληλεγγύης μεταξύ των κυβερνήσεων δίνουν και παίρνουν φυσικά, όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση. Ξέρουμε, άλλωστε, από τέτοια πράγματα στην Ελλάδα.

Και τη «Ρικομέξ» τη θυμόμαστε, και τις φωτιές του προπέρσινου Αυγούστου και διάφορα άλλα δείγματα του «προηγμένου ευρωπαϊκού κράτους» στο οποίο ζούμε...

ΠΑΝΤΩΣ, ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ηγέτες συνεδριάζουν αυτές τις μέρες για το μέλλον μας, με αφορμή την «οικονομική κρίση». Αλλο ένα ...«φυσικό φαινόμενο» κι αυτό, για το οποίο κανείς δε φταίει.

Ομως - όπως και κάθε τι άλλο - πρέπει κατά την γνώμη τους να το πληρώσουν οι λαοί, που φυσικά θα χάσουν δουλειές, δικαιώματα, κατακτήσεις και αξιοπρέπεια. Αυτά είναι ...αυτονόητα.

Μάλλον τους χρειάζεται ένας άλλου τύπου σεισμός με «θύμα» τις πολιτικές τους.

ΜΑ ΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ να ακούει κι αυτό το ΠΑΣΟΚ τούτες τις μέρες με την υπόθεση Παυλίδη. Εφοπλιστές που λάδωναν, προκειμένου να προωθηθούν συμφέροντά τους. Ακουσον - άκουσον...

Και επίσης διαπλοκή εφοπλιστικού κεφαλαίου με την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας ή Αιγαίου.

Τα μαθαίνουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ και μένουν με ανοιχτό το στόμα. Εμβρόντητοι μπροστά στην κατάντια του πολιτικού κόσμου...

Μήπως να δώσει εντολή να αποχωρήσουν ο Γιώργος Παπανδρέου; Δεν αντέχουν, οι άμωμοι αυτοί άνθρωποι, να εκτίθενται ξαφνικά σε τόση παρακμή. Είναι ασυνήθιστοι...



Γρηγοριάδης Κώστας