Υπουλη αντιΚΚΕ συκοφαντία
Τετάρτη 8 Απρίλη 2009

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Για λάσπη που εκτοξεύεται από κύκλους προσκείμενους στο ΚΚΕ εντός και εκτός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής» κάνει λόγο η επιστημονική υπεύθυνη του «18 Ανω» Κατερίνα Μάτσα σε επιστολή της που δημοσιεύτηκε στις 5/4/2009 στην «Αυγή» - με τον βαρύγδουπο τίτλο «Ζήλεψαν τον Μ. Τριανταφυλλόπουλο: Συκοφαντική επίθεση του ΚΚΕ κατά της Κ. Μάτσα» - και το «Πριν» - με τίτλο: «Απαράδεκτες μεθοδεύσεις. Επιχείρηση διασυρμού. Στόχος η δημόσια απεξάρτηση». Οπως αναφέρει στην επιστολή της η Κ. Μάτσα, στη διάρκεια της απεργίας της 2/4/2009 πληροφορήθηκε τη διάδοση μιας φήμης - που την αποδίδει στο ΚΚΕ - και έσπευσε να στείλει την επιστολή.

Εν πρώτοις το ΚΚΕ δεν σπέρνει φήμες και άλλα τινά υπονοούμενα. Το ΚΚΕ διατυπώνει ευθαρσώς και με ακρίβεια τις θέσεις του, που αποτελούν και την οπτική της κριτικής σε πολιτικούς ή άλλους φορείς. Δεύτερο, δε διαθέτει κύκλους - ομόκεντρους, εφαπτόμενους ή τεμνόμενους. Εχει όργανα και οργανώσεις, με επώνυμα μέλη και στελέχη - αλλά και οπαδούς - που προβάλλουν - και υπερασπίζονται- τις θέσεις του Κόμματος στους χώρους που δρουν. Οτιδήποτε άλλο επιχειρείται να αποδοθεί στη δράση του ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Και όσοι επιχειρούν να του αποδώσουν τέτοιες πρακτικές έχουν άλλες σκοπεύσεις και τις χρησιμοποιούν ως άλλοθι επιδιώξεων ξένων και προς αυτά που λένε ότι υπερασπίζονται.

Αλλωστε τέτοιες «κριτικές» βρίσκονται «εντός εκτός και τα επί τα αυτά» συνηθισμένων συκοφαντιών σε βάρος του ΚΚΕ! Φτηνός αντικομμουνισμός και της επιστολογράφου και της «Αυγής».