Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Προσπάθεια να εμφανιστεί ως ο «εγγυητής» της ασφάλειας
Πέμπτη 9 Απρίλη 2009

Eurokinissi

Ως καλύτερο διαχειριστή των κατασταλτικών μηχανισμών και «εγγυητή» της ασφάλειας επιχείρησε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ, με τη χτεσινή ομιλία του, ο πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου. Υποστήριξε ότι η Αστυνομία έχει προβλήματα οργανωτικού χαρακτήρα που οφείλονται στην κυβερνητική ανικανότητα και τον κομματισμό.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «παραλάβατε την Αστυνομία των Ολυμπιακών Αγώνων, την Αστυνομία που είχε εξαρθρώσει την "17 Νοέμβρη", την Αστυνομία που το έργο της είχε και καθολική και παγκόσμια αναγνώριση. Οι ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση είναι όλες δικές σας». Μάλιστα, έφθασε στο σημείο να πει ότι το ΠΑΣΟΚ αποκατέστησε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Αστυνομίας - πολίτη, κατηγορώντας τη ΝΔ με τη φράση «δημιουργήσατε ένα νέο ρήγμα μεταξύ του πολίτη και της Αστυνομίας, που ιστορικά ως Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είχαμε κλείσει από το 1981 και μετά».

Ο Γ. Παπανδρέου συνέχισε, λέγοντας ότι «δεν είστε ικανοί ούτε στοιχειωδώς να οργανώσετε την ασφάλεια των πολιτών, να προστατεύσετε το κύρος της χώρας στο εξωτερικό, ώστε να μη γινόμαστε διαρκώς η πρώτη κακή και, δυστυχώς, κωμική είδηση στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης». Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην απόδραση Παλαιοκώστα, σημειώνοντας πως, «μετά την πρώτη απόδραση των διαβόητων κακοποιών, υπήρξε πλήρης ατιμωρησία για τους υπεύθυνους. Ενημερώστε τον ελληνικό λαό ποιες ασκήσεις έγιναν από τότε για να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό στις φυλακές». Επίσης αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διακομματική επιτροπή, αναρωτώμενος: «Πού να αποδώσω την απόφασή σας να απορρίψετε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ασφάλεια και την ανασυγκρότηση της Ελληνικής Αστυνομίας; Πού αλλού, εκτός από την αλαζονεία και τη μονοκομματική ιδιοκτησιακή σας αντίληψη, την αντίληψη της παράταξής σας για τα Σώματα Ασφαλείας; Φαίνεται ότι στα θέματα της ασφάλειας δεν χωράει η συναίνεση και η ομοψυχία».

Οσον αφορά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι «θα χτίσουμε ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο, επιτέλους, κράτος. Θα τελειώσουμε επιτέλους με την ανομία». Επίσης, «θα απαντήσουμε με αποτελεσματικότητα στο φαινόμενο της εγκληματικότητας με σύγχρονο τρόπο και μέσα και όχι σαν παλιοί ασφαλίτες του '50, όπως γίνεται σήμερα. Θα απαντήσουμε με μία Αστυνομία φιλική προς τον πολίτη, παρούσα στις πόλεις, στα χωριά, στις γειτονιές, στην ύπαιθρο, σε όλους τους χώρους, χωρίς βία και αυταρχισμό, με σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο Σύνταγμα. Θα απαντήσουμε με μία Αστυνομία, που θα προστατεύει τη ζωή και την περιουσία του κάθε πολίτη. Θα δώσουμε ξανά αυτοπεποίθηση και αξία στον ίδιο τον αστυνομικό. Θα συμφιλιώσουμε ξανά την Αστυνομία με τον πολίτη».