ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Τιμούν και προετοιμάζουν την απεργία της 1ης Μάη

Με συσκέψεις, εξορμήσεις και εκδηλώσεις οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βαδίζουν προς την Πρωτομαγιά

Σάββατο 11 Απρίλη 2009

Για νέες κινητοποιήσεις προετοιμάζονται οι οικοδόμοι ενόψει της Πρωτομαγιάς
Συνδικαλιστική σύσκεψη για την προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς διοργανώνει η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 13 του Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Την ίδια ώρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καταρτίζουν πρόγραμμα εξορμήσεων και άλλων πολύμορφων εκδηλώσεων ενόψει της Πρωτομαγιάς.

Πλατύ κάλεσμα στους οικοδόμους να τιμήσουν αγωνιστικά την 1η Μάη απευθύνουν με ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

«Η 1η Μάη είναι δική μας μέρα. Συνδέει και συμπυκνώνει με μια αόρατη αλυσίδα τους αγώνες, τις αγωνίες, τα όνειρα, τα οράματα της τάξης μας. Είναι μέρα που η εργατική τάξη με μαχητικές, μαζικές, αποφασιστικές απεργίες ανανεώνει και επιβεβαιώνει την απόφασή της να συνεχίσει τον αγώνα της για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι μέρα αντίστασης στην προσπάθεια που κάνουν το κεφάλαιο, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί του υπηρέτες, να εξαφανίζουν το ταξικό της περιεχόμενο, την ιστορική διαδρομή της εργατικής τάξης. Είναι μέρα αντίστασης σε όλους αυτούς που προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να ενοχοποιήσουν τους αγώνες του λαού για να επιβάλουν με λιγότερες πολιτικές, ιδεολογικές και συνδικαλιστικές απώλειες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου», υπογραμμίζουν.


Παράλληλα, τιμώντας την 1η Μάη και τους νεκρούς της τάξης και του κλάδου τους, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο της Αθήνας πραγματοποιούν εκδήλωση την Τετάρτη 29 του Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Θέατρο «Γκλόρια» (Ιπποκράτους 7). Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους 200 ήρωες κομμουνιστές που οι Γερμανοί εκτέλεσαν στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944. Ανάμεσά τους και οι οικοδόμοι, πρωτοπόροι εργάτες, συνδικαλιστές του κλάδου: Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Αναστασιάδης, Ζαφείρης Καραντώνης, Γιώργος Πίττακας, Νίκος Πλακοπίτης και Απόστολος Συνοδινός.