Χριστιανοί ρατσιστές
Σάββατο 11 Απρίλη 2009

Αμόκ έχει πιάσει τις τελευταίες μέρες τους χριστιανούς ρατσιστές. Μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο δίνουν καθημερινά παραστάσεις κατά των οικονομικών μεταναστών κάτω από την εικόνα του Εσταυρωμένου, που φροντίζουν να τον διασύρουν κατ' εξακολούθησιν. Και όλα αυτά, παραμονές του Πάσχα.

Ζούμε ξανά τη γνωστή τυφλότητα. Εκεί που πρέπει να βλέπουν τον άνθρωπο, αυτοί βλέπουν μόνο τον Αλβανό, τον Πακιστανό κ.ο.κ., οι οποίοι υφίστανται το ανάλογο κυνηγητό μ' εκείνο που είχε υποστεί και περιγράψει ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος: «Κόπους, φυλακίσεις, ξυλοδαρμούς, όλα αυτά τα γεύτηκα εν αφθονία. Πέντε φορές οι Εβραίοι φιλοδώρησαν το σώμα μου με τα συνηθισμένα τριάντα εννέα χτυπήματα με σκοινί, τρεις φορές με ραβδί και μια φορά με πετροβόλησαν. Πείνα, δίψα, γύμνια, κυνηγητό, αυτή είναι η ζωή μου».

Αναβίωσε το βασίλειο των προκαταλήψεων, με επίκεντρο ως αποδιοπομπαίο τράγο τον οικονομικό μετανάστη. Η έντονη κινητικότητα της νέας ομάδας κρούσης Δέλτα σε βάρος των μεταναστών μόνο τυχαία δεν είναι. Η ομάδα Δέλτα της Αστυνομίας υπερασπίζεται ένα γελοίο κράμα διαφθοράς, λαϊκισμού και αναζήτησης μιας «καθαρής» Ελλάδας. Ο μόνος κερδισμένος είναι ο μικροαστός στο μακάριο ύπνο του, που, όπως πάντα μπροστά σε κάθε κατάρρευση, δε θέλει να τον ενοχλούν.

Το λάθος μας αυτή τη φορά ίσως αποβεί μοιραίο. Γελάσαμε με την ψυχή μας όλο αυτόν τον καιρό σε κάθε εμφάνιση καρτούν της εθνικής παραφροσύνης. Τώρα που τα καρτούν διεκδικούν όχι να γίνουν άνθρωποι, αλλά να κάνουν τα παιχνίδια τους πάνω μας, χρειάζονται μεγάλες προσπάθειες για να τις αναχαιτίσουμε.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ