ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ

Πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Κυριακή 12 Απρίλη 2009

«Η προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με το φασισμό και ταύτισης του Στάλιν, που ηγήθηκε του μεγαλειώδους αιματηρού αγώνα του σοβιετικού λαού που συνέτριψε το φασιστικό τέρας του χιτλερισμού, με τον Χίτλερ, δεν είναι κάτι ξεκομμένο, ίσα ίσα σχετίζεται με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Στόχο έχει να θολώσει το μυαλό των εργαζομένων που, καθώς τα προβλήματα οξύνονται δραματικά, θυμούνται τις επιτυχίες των σοσιαλιστικών χωρών, του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στον 20ό αιώνα, και προσβλέπουν, όλο και περισσότεροι, για τη απαλλαγή τους από το βάρβαρο σύστημα του καπιταλισμού που δημιουργεί τα προβλήματα σε βάρος των εργαζομένων. Στόχο έχει να καλύψει τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ που μετέχει και στηρίζει τις απανταχού της γης δολοφονικές επιδρομές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Αλλά, η προσπάθεια της ΕΕ να εξομοιωθούν οι πατριώτες κομμουνιστές που νίκησαν το ναζισμό με τους φασίστες δολοφόνους αποτελεί ύβρη για τη μνήμη των πάνω από 20.000.000 Σοβιετικών, των χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών και των εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων ακόμα Εβραίων και άλλων πολιτών της Ευρώπης που πρόσφεραν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών και της Αντίστασης, είτε βρήκαν φρικτό θάνατο στα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ή σακατεύτηκαν για όλη τους τη ζωή.

Τα εκατομμύρια των αντιφασιστών ηρώων μαρτύρων θα παραμένουν για πάντα στο μνημείο της αντιφασιστικής ιστορίας των λαών και κανένα ευρωκοινοβούλιο δε θα μπορέσει να σβήσει τη μνήμη τους, όσα ψηφίσματα κι αν βγάλει, που πλαστογραφούν την ιστορική αλήθεια και κάνουν το μαύρο άσπρο.

Το ΚΚΕ, η ψυχή της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους κατακτητές, στη χώρα μας, βεβαίως και καταψήφισε, καταδίκασε και κατήγγειλε το άθλιο αυτό ψήφισμα. Ποια στάση, όμως, τήρησαν τα αστικά ελληνικά πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο; Ολα τους φρόντισαν να κρατήσουν αποστάσεις τόσο από τους θύτες όσο και από τα θύματα του φασισμού! Πιστεύουμε όχι μόνον, για να μην κακοκαρδίσουν την ΕΕ... Μ' αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτουν και τις δικές τους τεράστιες ευθύνες στα πλαίσια της ΕΕ, στην προσπάθεια του ιμπεριαλισμού να ξαναγράψει, "με το κεφάλι κάτω", πλαστογραφώντας την πραγματική Ιστορία.

Ετσι, το κυβερνητικό κόμμα, της ΝΔ, ψήφισε λευκό... Το "σοσιαλιστικό", του ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισε, αιτιολογώντας τη θέση του ήταν σαν να αναίρεσε την ψήφο του... Το ακροδεξιό, το ΛΑ.Ο.Σ., δεν προσήλθε στην ψηφοφορία. Ενώ το ίδιο έπραξε και το άλλο, της "ριζοσπαστικής αριστεράς" του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας πως ο αντικομμουνισμός είναι "έξις δευτέρα φύσις" και τον οπορτουνιστικό του χαρακτήρα.

Ομως, είναι κοντά οι ευρωεκλογές και οι ψηφοφόροι, όλοι εκείνοι που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται στο φασισμό - ιμπεριαλισμό και οι απόγονοι και οι φίλοι της Αντίστασης θα τους δώσουν την απάντηση που ταιριάζει κατά τα ...ευρωενωσιακά και άλλα έργα τους».