ΜΠΑΣΚΕΤ
Θέλουν τη... ρελάνς
Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000

Sportidea

Ο Ομπράντοβιτς είναι αισιόδοξος ότι ο ΠΑΟ θα βρει την ομοιογένειά του
Ρελάνς για τις ήττες τους στην πρώτη αγωνιστική των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών τους θα προσπαθήσουν να κάνουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, στη δεύτερη αγωνιστική των διοργανώσεων όπου συμμετέχουν. Οι πρωταθλητές στα πλαίσια της ΣΟΥΠΡΟΛΙΓΚΑ (ΦΙΜΠΑ) ταξιδεύουν στο Σπλιτ, όπου κοντράρονται με την τοπική ομάδα. Ο Ολυμπιακός για την ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ULEB) υποδέχεται στο Φάληρο την Μπενετόν Τρεβίζο. Για την ίδια διοργάνωση το Περιστέρι υποδέχεται τη Λουγκάνο.

Κροάσια Σπλιτ-ΠΑΟ (19.00, ΤΕΜΠΟ)

Μετά την αναπάντεχη ήττα την πρώτη αγωνιστική από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας οι «πράσινοι» στην Κροατία δεν έχουν και μεγάλα περιθώρια για νέες απώλειες. Το άγνωστο του σημερινού αντιπάλου προβληματίζει τον τεχνικό της ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που επισήμανε ότι η ομάδα δεν είναι ακόμα έτοιμη. «Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο, που είναι άγνωστος σ' εμάς. Σίγουρα πρόκειται για ένα καλό σύνολο, όμως οι πληροφορίες μας είναι λιγοστές. Είναι βέβαιο πως το γεγονός ότι αγωνίζονται κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης θα τους δώσει ένα επιπλέον κίνητρο για να παίξουν καλά. Θέλουν να αποδείξουν την αξία τους απέναντι στους καλύτερους», τόνισε ο Ζοτς. Οσον αφορά στη διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς διευκρίνισε πως αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ακόμα δεν είναι έτοιμη αγωνιστικά. «Υπάρχει πρόβλημα ομοιογένειας, το οποίο θα λυθεί σιγά σιγά. Θα χρειαστεί χρόνος για να αγωνιστούμε όπως θέλω με τους νέους κανονισμούς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Το υλικό της ομάδας είναι εξαιρετικό και θα βρούμε το ρυθμό μας όταν πρέπει».

Στην αντίπερα όχθη, η Κροάσια στην πρώτη αγωνιστική ηττήθηκε από την Ούλκερ και σήμερα θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα προκειμένου να σημειώσει την πρώτη νίκη της.

Ολυμπιακός-Μπενετόν (21.15, ΑΛΦΑ)

Χωρίς να φοβάται ιδιαίτερα τη σημερινή του αντίπαλο αλλά και εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι πολύ σύντομα η ομάδα θα βρει το επιθυμητό αγωνιστικό πρόσωπο, εμφανίστηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ηλίας Ζούρος. «Γνωρίζουμε καλά την Μπενετόν. Βέβαια τώρα είναι διαφορετικά γιατί τότε που παίξαμε αντίπαλοι, στο Τριέστε, ήταν την περίοδο που προετοιμαζόμασταν και είχαμε ελλείψεις. Στηρίζεται κυρίως στους Ναουμόσκι και Πίτις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιποι παίκτες δε συμμετέχουν ενεργά στο παιχνίδι της. Η ιταλική ομάδα παίζει γρήγορο μπάσκετ». Οσο για την ομάδα του ο Ηλίας Ζούρος παρουσιάζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος, τόσο για το σημερινό αγώνα αλλά και για τη συνέχεια των υποχρεώσεών της. «Εχουμε μια ολοκαίνουρια ομάδα και όλοι οι παίκτες είναι άξιοι. Πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να εναρμονιστούν μεταξύ τους και να παίξουν καλό μπάσκετ».

Με σεβασμό προς τον Ολυμπιακό αλλά όχι και φόβο ήρθαν στην Αθήνα οι Ιταλοί. Ο τεχνικός της Μπενετόν, Πιερλουίτζι Μπούκι, τόνισε: «Σέβομαι όλες τις ομάδες, δε φοβάμαι όμως καμία. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα με εξαιρετικά μεγάλο όνομα. Είναι το φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Πιστεύω να παίξουμε διαφορετικά από το τουρνουά στο Τριέστε και να έχουμε άλλο αποτέλεσμα». Πάντως, οι Ιταλοί έχουν αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς οι Μαρκονάτο, Τομίντι, Γκαρμπαχόσα ενσωματώθηκαν στην αποστολή την τελευταία στιγμή, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Μπράουν.

Περιστέρι-Λουγκάνο (21.00)

Μετά το εκπληκτικό ξεκίνημα σε Ευρώπη και Ελλάδα το Περιστέρι υποδέχεται τη Λουγκάνο, θέλοντας να τριτώσει το καλό. Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Εστουντιάντες στην Ισπανία για την πρώτη αγωνιστική, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δηλώνει έτοιμη για τη δεύτερη νίκη της στην Ευρωλίγκα. Μπορεί η Λουγκάνο την πρώτη αγωνιστική να επικράτησε με 75-74 της Ζαντάρ αλλά στο Περιστέρι δύσκολα θα πάρει την εκτός έδρας νίκη.