Ταλαιπωρία για τους εκδρομείς
Παρασκευή 17 Απρίλη 2009

Eurokinissi

Μεγάλη είναι και φέτος η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές του Πάσχα. Χτες το πρωί είχαν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων, κυρίως στα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, αλλά και στον κόμβο Αμφιλοχίας, ενώ μειωμένη - σε σχέση με πέρσι - ήταν η κίνηση στα λιμάνια, στους σταθμούς των ΚΤΕΛ και του ΟΣΕ. Αυξημένη ήταν η κίνηση και στην Αττική οδό, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντικό μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας, μέχρι τις 6 χτες τα ξημερώματα, από τα διόδια της Κορίνθου είχαν περάσει 73.000 αυτοκίνητα και 47.000 από αυτά των Αφιδνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, από τις 6 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου των Εθνικών Οδών και τη Δευτέρα, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, στο ρεύμα εισόδου.

Τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά απέπλεαν χτες με πληρότητα 100%, κυρίως για τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Κρήτη, ενώ από το σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό πραγματοποιήθηκαν 440 δρομολόγια. Σήμερα είναι προγραμματισμένα να γίνουν άλλα 430.