ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα στον πρωτομαγιάτικο ξεσηκωμό

Τον ιστορικό ρόλο της εργατικής τάξης αναδεικνύει η ταξική Ομοσπονδία στο δρόμο για την απεργία της 1ης Μάη

Παρασκευή 17 Απρίλη 2009

Απεργοί οικοδόμοι σε παλιότερη κινητοποίηση του κλάδου
«Ο ξεσηκωμός των εργατών του Σικάγου το Μάη του 1886 λειτούργησε ως προωθητική δύναμη στην πάλη της εργατικής τάξης για να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες δουλειάς, καλύτερα μεροκάματα, βελτίωση της ζωής της. Καταγράφηκε και επιβεβαιώθηκε στην πορεία ότι μηχανή της ιστορικής εξέλιξης είναι η πάλη της εργατικής τάξης για την κατάργηση των εκμεταλλευτών της».

Τα παραπάνω σημειώνει στην ανακοίνωσή της για την Πρωτομαγιά η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας καλώντας κάθε εργάτη του κλάδου να πάρει μαζικά μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την 1η Μάη σε κάθε πόλη. Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

«Σήμερα, δε δίνει λύση από μόνη της η αγανάκτηση, ούτε είναι διέξοδος η αλλαγή μηχανοδηγού στις ράγες της αντιλαϊκής πολιτικής», τονίζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων. «Λύση για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης - συνεχίζει - είναι:


Προετοιμάζοντας την απεργία της Πρωτομαγιάς, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διοργανώνουν εκδήλωση για τους 200 κομμουνιστές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και έξι οικοδόμοι, που την 1η Μάη του 1944 εκτελέστηκαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 29 του Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο θέατρο «Γκλόρια» (Ιπποκράτους 7). Επόμενος καθοριστικός σταθμός είναι η νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία την οποία προκήρυξε η Ομοσπονδία με αιχμή την κλαδική Σύμβαση στις 14 του Μάη.

Η ΟΣΝΙΕ

Να παλέψουν με διεκδικήσεις που αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες τους καλεί τους εργαζόμενους και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας με ανακοίνωσή της. Καταγγέλλοντας τις προσπάθειες του κεφαλαίου να αξιοποιήσει την οικονομική κρίση για να αφαιρέσει ακόμα περισσότερα από τα δικαιώματά τους, καλεί τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι και να αγωνιστούν για πλήρη - σταθερή εργασία, 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, απαγόρευση των απολύσεων, κτλ.