ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΙΓΙΝΑΣ
Χαράτσι για τη στάθμευση
Πέμπτη 30 Απρίλη 2009

Κάθε δρόμος και σοκάκι στην Αίγινα έχει μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης και επιβάλλεται και χαράτσι για τους κατοίκους
Χαρακτηριστικό δείγμα δημοτικής αρχής που αποτελεί γέφυρα για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής είναι και η δημοτική αρχή Αίγινας που εκλέχτηκε με τη στήριξη του ΣΥΝ και στελεχών της ΝΔ. Η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής δεν έχει αφήσει δρόμο γύρω από το λιμάνι και μέσα στο κέντρο της πόλης που να μη μετατρέψει σε πάρκινγκ, χαρατσώνοντας τους κατοίκους με ποσό που φτάνει το 1 ευρώ την ώρα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το μέτρο αυτό αφορά τους κατοίκους που δε διαμένουν μόνιμα στο κέντρο, δηλαδή όσους προέρχονται από τις γύρω συνοικίες και χωριά του νησιού και που αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού της Αίγινας. Για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου, στους οποίους ήδη έχουν «μοιραστεί» θέσεις, η στάθμευση κοστίζει 5 ευρώ το χρόνο. Η απόφαση της πλειοψηφίας του δήμου πλήττει και τους επαγγελματίες, τους οποίους επίσης υποχρεώνει να πληρώνουν το ωριαίο χαράτσι. Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι της Αίγινας, που πηγαινοέρχονται στον Πειραιά για την εργασία τους, έχει υπολογιστεί ότι πληρώνουν ετησίως 5.000 ευρώ για ναύλα. Σε αυτό το ποσό έρχεται να προστεθεί και το χαράτσι του δήμου.

Επιπλέον, όπως καταγγέλλει ο Νίκος Σιμερδάνης, επικεφαλής της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Αίγινας, «στον Πειραιά πηγαινοέρχονται καθημερινά 300 άτομα και πολλοί από αυτούς είναι ασθενείς που μετακινούνται για αιμοκάθαρση. Η κατάσταση γίνεται χειρότερη, αν προστεθεί ότι οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους, αφού η συγκοινωνία στο νησί δεν εξυπηρετεί. Ενώ με το μέτρο αυτό πλήττεται και η αγορά του νησιού, καθώς ο κόσμος στρέφεται σε σούπερ μάρκετ που έχουν ελεύθερο πάρκινγκ». Ο Ν. Σιμερδάνης καλεί το λαό του νησιού να συσπειρωθεί με την αγωνιστική δημοτική κίνηση και τις ταξικές δυνάμεις και να αποτρέψει τα αντιλαϊκά μέτρα της δημοτικής αρχής.