ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ»
Ολομέτωπη και σκληρή αναμέτρηση

Με απολύσεις, εκβιασμούς και τρομοκρατία η εργοδοσία προσπαθεί να σπάσει τον αγώνα που συνεχίζεται για 7η βδομάδα

Τρίτη 5 Μάη 2009

Εργαζόμενοι του «Παπουτσάνη» στην πύλη του εργοστασίου, κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας
Χαρακτηριστικά ολομέτωπης και σκληρής αναμέτρησης παίρνει μέρα με τη μέρα ο αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ». Σαν μια γροθιά και παίρνοντας δύναμη από την μεγάλη αλληλεγγύη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, συνεχίζουν για έβδομη βδομάδα τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους, με απεργίες και στάσεις εργασίας ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας, που στο όνομα της κρίσης προσπαθεί να μειώσει με «οικειοθελείς αποχωρήσεις» τις θέσεις εργασίας, να πλήξει εργασιακά δικαιώματα και διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η συσπείρωση των εργαζομένων στην ταξική κλαδική εργατική τους οργάνωση, στην Πανελλήνια Ενωση Εργαζομένων Ελαιουργοσαπουνοποιείων, η αποφασιστικότητά τους ατσαλώνεται μετά από κάθε χτύπημα της εργοδοσίας, για να ανακόψει τον αγώνα τους, που τώρα έχει επιδοθεί σε τρομοκρατικές απολύσεις.

Μετά την πρώτη απόλυση που έγινε την περασμένη Πέμπτη, από χτες το πρωί μέχρι το απόγευμα είχε επιδοθεί το χαρτί της απόλυσης σε άλλους πέντε εργαζόμενους και όπως διεμήνυσε η εταιρεία έπεται και συνέχεια. Οι εργαζόμενοι χτες έκαναν νέα γενική συνέλευση όπου αποφάσισαν να συνεχίσουν για σήμερα Τρίτη τις στάσεις εργασίας τους σε όλες τις βάρδιες, ενώ νωρίς το πρωί θα γίνει και ανοιχτή συνεδρίαση της διοίκησης του κλαδικού σωματείου τους, μέσα στο χώρο του εργοστασίου, για να καθοριστεί το παραπέρα αγωνιστικό τους πρόγραμμα.

Στο μεταξύ η εταιρεία, στα πλαίσια των μηχανισμών που έχει επιστρατεύσει για να κάμψει τους εργαζόμενους, χτες προχώρησε και σε πληρωμένες καταχωρήσεις σε ΜΜΕ, για να συκοφαντήσει τον αγώνα τους. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Παν. Ενωση καταθέτοντας τις αποφάσεις της χτεσινής γενικής συνέλευσης, σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων και η εργοδοσία «να ικανοποιήσει το διεκδικητικό πλαίσιο που έχει καταθέσει το σωματείο». Γίνεται σαφές ότι «αυτή η τακτική δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσει. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας», καταλήγει.